תוצאות של בדיקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות של בדיקת
    אתי
    09/06/2014

שלום,
    לאחרונה ביצעתי בדיקות דם תקופתיות. תוצאות בדיקת טסיות הדם הייתה 129.00
    רופאת המשפחה ביקשה שאחזור על ספירת הדם והתוצאה היא 141.00.
    מבקשת לדעת מה המשמעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של בדיקת

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת - תגובה

יעל אבנון
    10/06/2014

שלום אתי,

רמת הטסיות אצלך נמוכה מעט, זה מצב אשר עשוי לנבוע מגורמים שונים כגון- הפרעה ביצור טסיות במוח העצם, מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, הפרעה במערכת החיסון, הרס מוגבר של טסיות, בעיה בטחול, שימוש בתרופות מדללות דם ועוד. יש להמשיך בירור רפואי כדי לאבחן מהי הסיבה אצלך לרמה הנמוכה.
    ערך אופטימאלי של טסיות הוא 180, הרמה אצלך היא לא מסוכנת אך בכל מקרה המשיכי לעקוב ולבדוק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסיות דם

אתי
    10/06/2014

שלום,
    תודה יעל עבור התשובה לגבי ערכן הנמוך של טסיות הדם(141) .
    אשמח לקבל הכוונה לגבי המשך בדיקות...שלדעתך כדי לבצע, חשוב לי לציין שרופאת המשפחה שלי אמרה שזה בסדר. בבדיקות לכחודש הערך היה 129, לכן התבקשתי לבצע ספירת דם נוספת. התוצאות כאמור 141.
    האם לדעתך יש מקום לבדיקות נוספות או לאורך חיים מסוים שיכל להתאים לי
    אשמח לתשובתך המהירה.
    תודה אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסיות דם - תגובה

יעל אבנון
    10/06/2014

במידה והרופאה הגיעה למסקנה שזה בסדר, אז כנראה שאין צורך בבדיקות נוספות כרגע. אני ממליצה רק לעקוב ולראות שהרמה לא יורדת מתחת ל-100.
    אין המלצות ספציפיות לאורח חיים אך אני כן אזהיר לגבי שימוש בתוספי תזונה אשר מדללים את הדם כמו אומגה 3, ויטמין E וג'ינקו בילובה.
    הימנעי משימוש בתוספים אלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו