ESR וCRP גבוהים ועוד בעיות בCBC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ESR וCRP גבוהים ועוד בעיות בCBC
    אבי
    05/08/2014

שלום רב.
    לפני 5 חודשים סבלתי מבעיה של בחילות וחוסר תיאבון, מעין רצון להקיא כאשר אני מדבר, או נמצא במהלך נסיעה וכו'. לקחתי פראמין ועשיתי בדיקת דם והבעיה פשוט חלפה מעצמה. מאז, היו לי תופעות מוזרות אחרות שהתחילו, החמירו, חלפו, שוב חזרו, החמירו, חלפו. נכון לעכשיו אני מרגיש טוב חוץ מכאבי ראש מדי פעם. אחרי בדיקת EEG וC.T. תקינים הנוירולוג קבע שלדעתו יש לי מיגרנה.
    אחרי בדיקת גסטרו, נמצאה ליפומה קטנה באנטרום של הקיבה ונלקחו ביופסיות בשאלה של דלקת בקיבה ובמעי הדק. (טרם התקבלו תוצאות הביופסיה)

כמו כן, יש לי חשד לציסטה בצוואר שעליי לעשות אולטרסאונד כדי לוודא זאת.

מה שכן מטריד אותי, זה שמסוף חודש מרץ ועד היום עשיתי 3 בדיקות דם שהמשותף לכולן הוא שיש לי C.R.P וESR גבוהים מהנורמה ורופאת המשפחה טרם הצליחה לברר ממה זה נובע.

להלן בדיקת הדם האחרונה שלי מצורפת והערות נוספות שאולי ישפכו קצת אור:
    1.יש לציין שבבדיקה הקודמת , לפני כחודש וחצי, אובחן אצלי רמת ברזל נמוכה (65 בערך) כשבבדיקה שלפניה היתה לי רמת ברזל די תקינה(צמודה לערך הנורמה הגבוה). הפריטין וההמוגלובין תמיד נשארו תקינים אצלי. לקחתי ברזל לפי דרישה של רופאת המשפחה למשך חודש שלם.
    2. WBC-leucocytes בירידה ביחס לשתי הבדיקות הקודמות אך תמיד נשאר בגדר הנורמה, גם עכשיו(הוא בדיוק על הגבול)
    3. hematocrit תמיד היה בגדר הנורמה, אך חלה ירידה בו מ42.9 ל41.6 ומ41.6 לתוצאה האחרונה : 40.5
    4. ויטמין D אצלי בד"כ נמוך ואני משתדל לקחת 7-10 טיפות כל שבוע, ועדיין ערכו אצלי נמוך.
    5. ערך הESR ירד מ22 ל19(הנוכחי), אך הCRP ירד ושוב עלה בקצת (היה פעם 1.5, אח"כ ירד ל1.2 ושוב עלה ל1.4)

כמו כן, לפני 2 בדיקות דם הFOLIC ACID שלי היה נמוך ובבדיקה שאחריה הרמה חזרה להיות תקינה.

אשמח לדעת אילו עוד אפשרויות נותרו כאשר עשיתי כבר כל בדיקה אפשרית(א.ק.ג. , אולטרסאונד בטן עליונה, אקו לב, גסטרוסקופיה, סיטי למוח, EEG..)

אשמח לדעת אילו עוד אפשרויות תתכנה שמסבירות את תוצאות הבדיקות האלו. האם אפשר להתעלם מהערכים הלא נורמטיביים הללו? האם בכל זאת יש סיכוי לאנמיה אצלי?
    תודה ומתנצל על ההודעה הארוכה והמייגעת. אני מאוד מודאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמונות ברורות יותר

אבי
    05/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל אבנון
    06/08/2014

שלום אבי,

ערכי ה- ESR וה- CRP הגבוהים עשויים לנבוע מהדלקת האפשרית בקיבה.
    כדאי לחכות לתוצאות הבדיקה ולגלות האם מדובר בדלקת בקיבה או במעי.
    ערכי ברזל נמוכים עשויים לנבוע מבעיות ספיגה במערכת העיכול.
    המשך בירור רפואי עד שיתגלה המקור לדלקת וכך תוכל לקבל טיפול מתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אבי
    07/08/2014

אני מקווה שהתעלומה תיפתר בקרוב (אם כי מקווה שאין לי דלקות במעיים ובקיבה.. בד"כ הן כרוניות למיטב ידיעתי :( )

תודה לך יעל, וסופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז נפגשתי עם רופאת המשפחה..

אבי
    11/08/2014

רופאת המשפחה לא טרחה לדבר על רמת הברזל וויטמין D, ואני גם שכחתי לשאול אותה לגבי זה.

מהגסטרוסקופיה עלה כי יש לי פוליפואיד ממש קטן ואין צורך להתייחס אליו (הוצע לי לעשות אנדוסקופיה עם אולטרסאונד במידה וארצה).

הCRP הטריד את רופא הגסטרו' ורופאת המשפחה המליצה לעשות בדיקת דם שוב עוד חודשיים ובמידה והCRP יישאר ברמה זו, יישקל להפנות אותי לעשות CT לבטן.

כמו כן שאר הממצאים בבדיקת הגסטרוסקופיה תקינים(למעט בקע סרעפתי קל שלא דורש התיחסות מיוחדת)

אם כך, מהפגישה עם רופאת המשפחה והגסטרו לא יכולתי להסיק כי יש לי בעיות ספיגה בעיכול.

למה בכל זאת 7 טיפות של D-1000 למשך חודש-חודשיים השאירו אותי עם ערך של 22 בבדיקת דם? זה די גבולי.

האם מספיקות 7 טיפות של ויטמין D בשבוע, או שעליי להגביר את המינון? מה המינימום המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל אבנון
    12/08/2014

אולי כדאי להחליף את סוג הטיפות, מניסיוני טיפות של 1000 יחידות פחות טובות.
    אני ממליצה על טיפות של 400 יחידות בכל טיפה, כ-8 טיפות ליום.
    זה יוצא 3200 יחידות וזה מספיק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אבי
    12/08/2014

אכן יש לי גם טיפות עם 400 יחידות, כיוון שכבר לא מייצרים את התוסף עם 1000 יחידות.
    אבצע את השינוי שהצעת. תודה וסליחה על ההטרדה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

יעל אבנון
    13/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו