מה היא רמת כולסטרול חריגה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה היא רמת כולסטרול חריגה?
    אורן
    23/04/2008

שלום בבדיקת דם שנערכה לי הסתבר כי:
    רמת הכולסטרול - 219
    כולסטרול רע - 130
    כולסטרול טוב - 52
    טריגלוצרידים - 186
    סוכר - 85
    יתר הנתונים פחות מעניינים, גם לא היה שום דבר חריג..
    שאלתי היא - בחלק מהמקומות ראיתי שהטווח התיקני של הכולסטורל הו עד 200 ובחלק כתוב עד 250, כמובן שמבחינתי השוני בין ההגדרות הוא משמעותי שכן הוא עושה את ההבדל בשאלה האם אני "חריג" או תיקני?
    במידה ואני חריג מה מידת החומרה של המצב ומה הטיפול המומלץ?
    באופן כללי אשמח לחוות דעת על התוצאות מאחר ויקח לפחות שבוע עד שאראה עד הרופא שלי.
    עוד קצת רקע עלי: בן 29, עודף משקל קל, פעיל ספורטיבית, יש היסטוריה של בעיות לב וסכרת במשפחה (אבא שלי).
    אשמח לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר אופיר אביזהר
    28/04/2008

שלום,
    המקובל באנשים בריאים ללא סיכון גבוה למחלת לב וכלי דם - כולסטרול כללי עד 200 מ"ג%.
    כיום מקובל להתיחס לפרקציות השונות של הכולסטרול LDL ("רע") HDL ("טוב") וריגליצרידים.
    רמות הכולסטרול הטוב והרע שלך סבירות בהחלט. רמת הטריגליצרידים מעט מוגברת (נורמה עד 150 מ"ג%), וזה כנראה עקב עודף המשקל. רמות היעד של הכולסטרול "הרע" תלויות בסיכון הכללי שלך, שאצלך כנראה אינו גבוה.
    באופן מעשי - השתדל להגיע למשקל גוף תקין. הקפד על תזונה מתאימה, דלת כולסטרול ושומנים רויים, ועסוק בפעילות גופנית סדירה. המנע מעישון. אין בשלב זה, על סמך הנתונים שמסרת, אינדיקציה לטיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו