בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    בן
    28/01/2015

היי, ביצעתי לפני כ3 שבועות בדיקות דם עקב בעיות בקיבה.
    מאז אני מרגיש יותר טוב (קיבלתי כדורים ועוד סדרת בדיקות) אך עדיין חושש ממצא מסוים בבדיקות.
    הMONOCYTES חזר עם 9.5% שזו חריגה של חצי אחוז. הרופא אמר שאין בעיה ושזה לא מעיד על כלום, אבל אני עדיין חושש כי הבנתי שהכדוריות הלבנות מרמזות לפעמים על סרטן. רציתי לדעת כיצד מזהים חשד לסרטן בבדיקות הדם והאם יש טעם לדאוג.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

יעל אבנון
    29/01/2015

שלום בן,

זו לא חריגה משמעותית והרופא שלך צודק.
    לא ניתן לאבחן סרטן בבדיקת דם רגילה וכמובן שמונוציטים גבוהים לא מעידים על סרטן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה יעל, עוד שאלה.

בן
    30/01/2015

תודה רבה לך יעל!
    אני יודע שלא ניתן לאבחן סרטן בבדיקת דם שגרתית, אך מה הם הסממנים המעלים חשד?
    ומה יכול לגרום לכך שבבדיקות דם לפני שנה המונוציטים שלי היו 4.5% והיום הם פי 2?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל אבנון
    01/02/2015

בשמחה בן,
    יש הרבה סוגי סרטן ולכל סוג סרטן יכולים להיות מגוון רחב של סימנים, או גם מקרים שבהם אין שום סימן.
    המונוציטים עולים ויורדים על פי מצב מערכת החיסון, כאשר יש מלחמה במזהם כלשהו המונוציטים יעלו וכאשר אין מזהם, הם ירדו.
    זו פעילות נורמלית של מערכת החיסון ואין צורך לדאוג בקשר לכך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו