שתי תוצאות מטרידות מבדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי תוצאות מטרידות מבדיקות דם
    צחי
    15/02/2015

שלום לך,

בבדיקות דם שעשיתי בעקבות עייפות דכדוך ותחושת קור בחודשיים האחרונים:

TSH= 3.85
    (לפני שנה וחצי היה 2.58)
    HCT = 41.5
    (לפני שנה וחצי היה 43)

בתקופה של סטרס ודכדוך , קר לי כל הזמן ואני עייף רוב היום.

האם ייתכן וזו תת פעילות של בלוטת התריס? ופאת המשפחה שללה על הסף לאור התוצאות.

והכאם HCT שחורג מעט מתחת לנורמה עלול להתביע על איזה שהוא דימום או אנמיה? או שזו חריגה לא מהותית.

המון תודה על עזרתך.

צחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתי תוצאות מטרידות מבדיקות דם - תגובה

יעל אבנון
    15/02/2015

שלום צחי,

ה- TSH גבוה וזו אכן התחלה של תת פעילות של הבלוטה.
    לא צריך לחכות שהערך יגיע ל-5 כדי לקבוע שזו תת פעילות.
    ערך אופטימאלי של TSH הוא בין 1.5-2.5, לא מעבר לכך.
    בשלב זה קל יותר לטפל בבלוטה וניתן לפנות לנטורופת מוסמך.
    הסטרס, הדכדוך, העייפות והקור יכולים להיות קשורים לפעילות הבלוטה אך לא בהכרח. צריך לערוך תשאול מקיף ולהסתכל על בדיקת דם מקיפה על מנת להגיע לאבחון מדויק. לגבי ה- HCT, זו לא חריגה משמעותית ובכל מקרה צריך לעשות הצלבה עם בדיקות אחרות בספירת הדם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן מכאן?

צחי
    15/02/2015

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה

אשמח לעזרה גם בהכוונה לאן להמשיך מכאן.
    רופאת המשפחה טוענת שהתוצאה בטווח ושוללת את תת הפעילות.
    הטווח של קופת החולים מראה 0.3-4.75 ופה הבעיה שלי

האם אני צריך לחזור לרופאת המשפחה? אני מעריך אותה מאוד אז איך מכוונים אותה להעמקת בדיקה?

יש לציין שאימי מטופלת בכדור לאיזון הבלוטה מרופא המשפחה בגין תת פעילות, למקרה שרלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן מכאן? - תגובה

יעל אבנון
    15/02/2015

מרבית רופאי המשפחה מאבחנים את בדיקות הדם על פי טווחים סטטיסטיים.
    כל עוד מדד לא חורג מהטווח שמצוין בתוך הסוגריים, אין התייחסות מעמיקה.
    זאת מכיוון שהכלים שיש לרופאים הם כלים תרופתיים וצריך לחכות שתהיה בעיה חמורה יותר כדי שתהיה הצדקה למתן תרופה.
    ברמת TSH כמו שלך, אין צורך במתן תרופה ולכן הפתרון לבעיה לא נמצא אצל רופאת המשפחה- אשר אבחנה אותך כפי שהיא למדה ויודעת.
    במידה ואתה רוצה להגיע לרמת TSH אופטימאלית ולמנוע שימוש בתרופות בעתיד, כדאי להיעזר בנטורופת, אשר ע"י התאמת תזונה ותוספי תזונה יכול לשפר את פעילות הבלוטה בצורה בריאה וללא כימיקלים והורמונים מיותרים.
    תת פעילות של בלוטת התריס בהחלט עוברת במשפחה ועצם העובדה שלאמך יש את אותה הבעיה, בהחלט מצדיקה התייחסות נוספת במקרה שלך.
    אז אם נלך בעצתה של הרופאה, אפשר להתעלם מהבעיה ולחכות שה- TSH יעלה ותהיה תת פעילות גדולה יותר ואז לקבל תרופה לכל החיים, או לקבל טיפול בשלב מוקדם יחסית של הבעיה ולנסות למנוע התדרדרות של המצב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו