מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות בנוגע לבדיקת דםיעל18/02/2015
1. ויטמין D שלי תמיד נמוך - לפני כשנתיים היה 6 nmol/L , לקחתי טיפות של הויטמין ועלה ל20, הפסקתי ירד ל7, לקחת שוב עלה ל 40 ועכשיו בבדיקה האחרונה ירד ל 15... יכול להיות שיש לי בעיה של ספיגה לויטמין?
2. בבדיקה האחרונה שלי רמת הברזל יצאה 250 µg/dl. מדוע כל כך גבוה? תמיד רמת הברזל שלי היתה בנורמל, למרות אנמיה קלה שהיתה לי.
בבדיקה האחרונה ההמוגלבין יצא טוב - 12.5. אבל הברזל גבוה. יכול להיות שזה בגלל שקיבלתי שתי מנות דם לפני שנה עקב איבוד דם בניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בנוגע לבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/02/2015שלום יעל,
ויטמין D נמוך זה ממצא שכיח מאוד בכלל האוכלוסיה, מדובר בדרך כלל בקשיים פיזיולוגיים בספיגתו ולכן רוב האנשים צריכים להעזר בתוסף תזונה.
ברזל גבוה בדם לא אומר הרבה, צריך לעשות בדיקת Ferritin- למאגרי הברזל.
אין קשר לבדיקות שלך היום ולמנות הדם שקיבלת לפני שנה.
בקשי מהרופא לעשות בדיקה למאגרי הברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עשיתי בדיקת ferritin
יעל18/02/2015יצא 39 ng/ml
יש מה להמשיך לבדוק או שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון19/02/2015ברזל גבוה 250 ופריטין מעט נמוך 39, בדרך כלל מראה שיש קושי קל להכניס את הברזל לתוך המאגרים והוא נשאר בזרם הדם. הבעיה היחידה במצב כזה היא שהברזל נוטה להתחמצן ולכן רמה גבוהה מידי בזרם הדם לא הכי בריאה.
בדרך כלל שיפור של תפקודי הכבד והספיגה במערכת העיכול, מנרמלים את המצב הזה. אני ממליצה לפנות לנטורופת במקרה כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לויטמין D
אסנת20/02/2015ממליצה לך להתייעץ עם רופאה או נטורופתית בנוגע לספיגה וגם באשר למינון שצריך לקחת ויטמין D. מה גם שיש חברות שהויטמין הזה נספג ביעילות ויש פחות. אני אישית לוקחת יום יום כמוסות ויטמין D 400 של סופהרב, יש בכדורים יבשים ויש בכמוסות ג'ל. כמובן שגם קצת חשיפה לשמש לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)