בדיקת דם להליקובקטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם להליקובקטר
    עירית
    22/02/2015

שלום,
    רציתי לשאול אם בדיקת דם תזהה הימצאות של החיידק גם בנטילת PPI (לא יכול להפסיק בגלל גסטריטיס)
    ואם כן, היכן ניתן לבצע.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם להליקובקטר

הוספת תגובה

• בדיקת דם להליקובקטר - תגובה

יעל אבנון
    22/02/2015

שלום יוסי,

בדיקת דם אינה בדיקה אמינה לפעילות הליקובקטר פילורי בהווה, אלא רק לשלילה מוחלטת בהדבקות בו. הכוונה היא שאם התוצאה יוצאת חיובית, אין זה אומר בוודאות שכרגע החיידק פעיל אלא שנחשפת אליו בעבר, ואם התוצאה שלילית זה אומר שלא נחשפת בעבר ושאינך חולה גם בהווה. ניתן לבצע את הבדיקה ללא הפסקה של התרופה.
    בדיקה אמינה היא בדיקת הנשיפה אך במידה ואינך יכול להפסיק את נטילת ה-PPI, גם בדיקה זו לא תהיה אמינה.
    ניתן לבצע בדיקת דם ובמידה והתוצאה שלילית אז זה שולל הדבקות בחיידק, אך אם התוצאה חיובית, האופציה היחידה היא לבצע גסטרוסקופיה ולקחת ביופסיה מרירית הקיבה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עירית
    23/02/2015

יעל שלום,
    תודה על תשובתך, הנתונים הנל ידועים לי, בגלל שלעולם לא עברתי טיפול להכחדת החיידק, במידה ובדיקת הדם תצא חיובית, סביר שהחיידק נמצא ולא רק הנוגדנים.
    האם תוכלי לסייע לי היכן ניתן לבצע? (קופח מבצעת רק נשיפה וצואה)
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

יעל אבנון
    24/02/2015

ממה שידוע לי ניתן לעשות בדיקת דם להליקובקטר בקופות החולים.
    במידה ובקופת החולים שלך זה לא נעשה, אפשר לברר במעבדות פרטיות.
    אין לי שם של מעבדה ספציפית, יש הרבה מעבדות פרטיות וצריך לחפש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו