פענוח בדיקת שתן לאחרניתוח פתיחת בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת שתן לאחרניתוח פתיחת בטן
    שיר
    30/04/2008

שלום,
    אבקש עזרתכם בפענוח הבדיקות משום שתור לרופא צבאי יש לי רק בעוד כשבועיים- תודה!!

אני בת 19.5, לפני כחודש ניתוח פתיחת בטן להוצאת ציסטה שחלתית. ביציאה מבית חולים בדיקת שתן שהראתה חיידק בשתן(לא נמסר לי איזה...)טיפול ב500 מ"ג זינאט פעמיים ביום למשך 10 ימים. בדיקת חוזרת בגמר הטיפול מראה את התוצאות הבאות:
    100.000 מושבות במ"ל, הערה לרופא: ESBL+, תרבית שתן- POSITIVE.

בנוסף מצויין השם הלועזי קלאביסיילה פונמנייה ולידו (--Rׂ). כמו כן ינם שמות לועזיים של חומרים נוספים לידם R או S בסוגריים.

שאלותיי:
    1. האם 100.000 מושבות זה תקין או לא
    2. מה זה ESBL+
    3. מה המשמעות של סימן S R בסוגריים ליד שמות החומרים, בדגש על קלאביסילה ששמעתי שהוא חיידק מסוכן
    4. הייתכן שיש תוצאה חיובית של בדיקת השתן למרות שאני לא מרגישה שום צריבה בעת מתן שתן או כל כאב אחר?(מעולם לא נדבקתי בדלקת זו בעבר...)

בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר אופיר אביזהר
    01/05/2008

100000 מושבות לא נראה לי שזה תקין. גם כתוב תרבית שתן POSITIVE, וחיובי ברפואה בדרך כלל זה "לא תקין".
    בתרבית חיובית בודקים לאיזו אנטיביוטיקה רגיש החיידק. S - הכוונה ככל הנראה ל"רגיש". R - עמיד.
    אני שמח שאת מרגישה טוב, אך זה לא שולל לחלוטין זיהום. אני מציע לך לפנות בהקדם לרופא המטפל. שבועיים נראה לי זמן רב מידי - פני לרופא היחידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו