פענוח בדיקות שתן במסגרת בדיקות כלליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקות שתן במסגרת בדיקות כלליות
    יסמין
    16/06/2015

שלום רב!
    ביצעתי בדיקות שתן במסגרת בדיקות כלליות. מבחינה וגינלית יש לי הפרשות לבנות מרובות ומדי פעם כאבים קלים ורגישות בבטן. הבדיקות הלא תקינות- לויקוציטים 500, ארתורוציטים במיקרוסקופיה- 22 ובבדיקה הלא מיקרוסקופית-10. יש מוקוס עם שלושה פלוסים, ותאי אפיתל עם שלושה פלוסים. בבדיקת שתן לפני כחודש המצב היה דומה למעט ארתרוציטים בבדיקה הלא מיקרוסקופית שהיה שלילי ( לא נתנו בדיקה מיקרוסקופית עקב עומס חלקיקים). התרבית הינה שלילית ולויקוציטים -500 הינו ממצא שחוזר על עצמו לאורך 3 שנים.
    יש לציין שלפני כחודש בדיקות הכליות תקינות.
    הרופא טרם נתן לי פרשנות לתוצאות ומה שמטריד אותי מעט הוא כמותה ארתרוציטים במיקרוסקופיה כי קראתי שאמור להיות ערך אפסי או גג של 4.
    לאילו בדיקות עלי לגשת כעת ?
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח בדיקות שתן - תגובה

יעל אבנון
    16/06/2015

שלום יסמין,

במידה והתרבית יצאה תקינה, ניתן להסיק כי הלויקוציטים הגבוהים בשתן מקורם מזיהום חיצוני בנרתיק. לגבי התאים האדומים, זהו ממצא די שכיח ואם לא נמצאו חיידקים ובדיקת הכליות תקינה, לא ניראה שיש מה לעשות. חכי לאבחון של הרופא.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו