EBNA ו CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• EBNA ו CMV
    רון
    16/08/2015

היי
    התקבלו תוצאות בדיקת דם שנערכו לפני 5 ימים, לא ממש מצליחה להבין..מה שאני מבקשת לגביו עזרה זה:
    1. האם ניתן לדעת ע"פ התוצאות האלו האם היה ( לא כעת בימים אלו ) לנבדק לפני 6 שבועות וירוס של "מחלת הנשיקה"?
    2.במידה והתשובה היא כן-לפי מה זה נקבע/נשלל ה CMV או EBNA או שניהם?

להלן ערכים מתוך הבדיקה:
    CMV-IGG U/ML 16.90 POSITIVE
    CMV-IGM NEGATIVE
    EBV-IGM-NEGATIVE
    EBV-EBNA(-IGG) U/ML 287 POSITIVE

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    EBNA ו CMV

הוספת תגובה

• EBNA ו CMV - תגובה

יעל אבנון
    19/08/2015

שלום יפית,

על פי התוצאות, אין מחלה פעילה בהווה.
    על פי התוצאה החיובית של ה- EBNA, ניתן להסיק כי היתה מחלה בעבר, אין אפשרות לדעת מתי זה קרה בעבר, מפני שבדיקה זו יכולה להישאר חיובית זמן ממושך ביותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

עדינה
    19/08/2015

היי
    תודה רבה על התשובה,
    אז אני מניחה שהתשובה לשאלה ה2 ששאלתי היא; עפ ה ebna , ובהמשך לתשובה עוד שתי שאלות בבקשה :
    1. האם ניתן לצמצם את המונח "בעבר": עבר קרוב? עבר רחוק? מה שאני מנסה להבין זה לגבי 5 שבועות אחרונים, לגבי העבר-מובן.
    2. האם יש בדיקה יותר ספיציפית אם אני רוצה לדעת האם היה או לא היה לפני 5 שבועות? אולי בדיקת נוגדן אחר שיכול לכוון לתקופות יותר מצומצמות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו