שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאלה
    02/09/2015

היי אני בחורה בת 35. בריאה לפני כחודש בדיקת ספירת דם בדיקת WBC יצא 4.6 ובדיקת plt 158 חזרתי אל הבדיקה בדיקת WBC יצא 5.00 ובדיקת plt יצא 148 האים הכדוריות הלבנות חזר לנורמה ולמה הטסיות ירד מה צריך לעשות במצב זה עושים מח עצם מאוד לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

יעל אבנון
    03/09/2015

שלום סיגל,

רמה של PLT 148 אינה מדאיגה אבל מצריכה מעקב.
    את יכולה לגשת להמטולוג או גם לרופא המשפחה ולעשות ספירת דם כל חודש.
    יש הרבה סיבות לירידה בטסיות וצריך לבדוק את המקרה שלך באופן אישי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל

דניאלה
    03/09/2015

ככה לפני שנה ילדתי וגם בהריון היה ירידה והרופאה שלי המטולוגית אמרה שזה קשור להריון ואז אחרי הלידה בחודש זה עלה ועכשיו שוב פעם יש ירידה אני לא בהריון מה יכול להיות הסיבות אני בלחץ וכדוריות לבנות זה תקין תוצאה 5.00 לציין שאני במתח נפשי האים זה קשור ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל - תגובה

יעל אבנון
    03/09/2015

בהחלט יש נשים שהטסיות אצלן יורדות בזמן ההריון- אך זה קורה בקרב נשים עם נטיה לכך. ככל הניראה מדובר אצלך במצב הנקרא תרומבוציטופניה.
    מצב זה נגרם מסיבות שונות וצריך לאבחן את המקרה שלך באופן אישי.
    לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום אלא רק אצל הרופאה שלך.
    הרמה אצלך היא גבולית ואין צורך להיכנס למתח, פשוט פני לרופאה להמשך אבחון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסיות

zhru
    04/09/2015

שלום ,
    רמה תקינה של טסיות נעה בין 150 אלף עד 450 אלף , זאת אומרת הרמה של הטסיות אצלך (158) בגדר הנורמה . גבול תחתון .
    אם אני טועה בבקשה דר' תתקני אותי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו