מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- b-12פוצי11/09/2015
שלום
סיימתי לקחת 3 חודשים תוסף מתחת ללשון
אחרי כמה זמן מומלץ לבדוק את רמתו בכבד ?
נ"ב
עשיתי בדיקת דם למטרה אחרת והברזל שלי עלה משמעותית
יכול להיות שהB-12 השפיע על הברזל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b-12 - תגובה
יעל אבנון11/09/2015שלום,
בדיקת דם ל- B12 ניתן לעשות בכל עת, גם בזמן שנוטלים אותו. העניין הוא לדעת לאבחן בהתאם לזמן הבדיקה. אין קשר לעליה בברזל, אלא אם כן בתוסף שלקחת היה ברזל.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb-12
פוצי11/09/2015תודה רבה
ממה שקראתי אם בודקים בזמן לקיחת התוסף
הוא מראה את רמתו בדם וזה לא מראה את רמתו בכבד (או שלא הבנתי אותך)
ובאמת הברזל עלה ללא תוספת ברזל
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb-12 - תגובה
יעל אבנון13/09/2015לא ברור לי למה הכוונה של רמתו בכבד.
הבדיקה היא בדיקת דם ומראה את הרמה בדם.
חלק מהויטמין נאגר בכבד אך אני לא מכירה בדיקה למאגר בכבד.
כאשר נוטלים B12 ועושים בדיקת דם, הרמה בדם תהיה גבוהה יותר בהתאם.
ברגע שמפסיקים לקחת את התוסף, הרמה בדם יורדת לאט לאט.
לירידה ברמת הויטמין יש הרבה מאוד סיבות, בחלקן ניתן לטפל ובחלקן לא, ואז צריך לקחת תוסף במשך כל החיים, עם הפסקות על פי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB-12
פוצי13/09/2015שלום ותודה
הכוונה שלי "רמתו בכבד" זה מה שנותנת בדיקת הדם ללא תוסף כלל
זו בטח לא בדיקה נפרדת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)