מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין וברזלספיר07/11/2015
שלום,
אני בת 24.
בבדיקת דם שעשיתי לפני חודשיים יצא שהוויטמין b12 הוא: 336 ושהכולסטרול hdl שלי הוא: 80.
הלכתי לרופא עור ואמרתי לו שיש לי נשירת שיער בכמות מאוד גדולה.\
רציתי לדעת אם התוצאות הללו באמת מוכיחות כי אכן יש לי חוסר באחד מהדברים שציינתי ( וויטמין וברזל).
ומהם הערכים התקינים שצריכים להיות...
בנוסף בזמן האחרון אני סובלת ממצבי רוח קיצוניים ואף דיכאון ובמיוחד בלבול ואי יכולת ריכוז.
אני רוצה לדעת אם התוצאות של הבדיקות דם באמת מראות כי אכן יש חוסר.
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין וברזל - תגובה
יעל אבנון08/11/2015שלום ספיר,
ציינת רק 2 בדיקות, אי אפשר לאבחן את הסיבה לנשירה מבדיקות בודדות אלא רק מהסתכלות נרחבת ומעמיקה על תמונת דם מקיפה.
לנשירת שיער יש הרבה מאוד סיבות אפשריות וצריך לדעת לאבחן נכון.
רמה אופטימאלית של B12 היא בסביבות 500, לא צריך להתייחס לטווח של קופות החולים מפני שמדובר בטווח סטטיסטי לא מדויק כלל.
כולסטרול HDL צריך לבדוק יחד עם LDL, כולסטרול כללי ושומנים בדם.
רמת ברזל אופטימאלית היא 120, כאשר הפריטין (מאגרי הברזל) מעל 70.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)