מה לעשות? חוסר בויטמין D25 OH

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות? חוסר בויטמין D25 OH
    סטודנט
    16/08/2016

שלום.
    עשיתי לפני שבוע בדיקת דם כללית, והכל, למזלי, יצא תקין, חוץ מויטמין D, שהראה 12.9 NG\ML. הבנתי שמדובר במחסור.
    אני ממעיט להיות בשמש(עור בהיר, פוחד להשרף, כמו כן נושא סרטן העור), ועובד בלילות.
    אילו לא נתנו לי לבצע בדיקה זו, לא היתי מודע לכך שיש לי מחסור בויטמין. האם אני צריך לקבל ויטמין, תוסף D?
    בן 34, ללא מחלות כרוניות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה לעשות? חוסר בויטמין D25 OH - תגובה

יעל אבנון
    18/08/2016

שלום,

כן אתה צריך לקחת תוסף, זהו מחסור מאוד נפוץ באוכלוסיה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הולך לפנות לרופא בעניין

סטודנט
    18/08/2016

תודה.
    אבל מה היה קורה, אילו לא נתנו לי לבצע בדיקה זו? אני מאמין שבקרב הציבור החרדי הבעיה הזו חמורה עוד יותר. אבל בקרבם חיים לא פחות מאלה שהולכים חשופים יותר.
    האם אני יותר מועד לשברים בעצמות? למחלות אוטואימוניות? לב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל אבנון
    18/08/2016

יש הרבה בדיקות שלא נותנים לעשות בקופות החולים והרבה אנשים מסתובבים עם בעיות שהם אפילו לא מודעים להם. צריך להתעקש לקבל בדיקות דם מקיפות כל חצי שנה על מנת לוודא שלא קיימים מחסורים או בעיות שונות בבדיקות. מעבר לכך, בקופות החולים מאבחנים את בדיקות הדם בשיטה סטטיסטית המונית שלא קשורה לבריאות מיטבית.
    לכל ערך בדם יש טווח אופטימאלי שעל פיו צריך לאבחן על מנת למנוע מחלות ולהישאר בריאים. מחסור בויטמין D פוגע בספיגה של סידן ויש לו תפקידים חשובים בגוף. בנוסף לנטילת תוסף מאוד רצוי להיחשף לשמש כרבע שעה ביום לפחות, אין צורך לפחד מסרטן העור בפרקי זמן שכאלו, ולא לשים קרם הגנה. מחסור בויטמין D לאורך זמן בהחלט חושף אותך לסיכון גדול יותר לחלות במצבים שתיארת ועוד.
    תוכל ללמוד עוד על אבחון בדיקות דם ומניעת מחלות באתר ביוגנוסטיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו