בילירובין טוטאל גבוה וברזל גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בילירובין טוטאל גבוה וברזל גבוה
    שילת
    25/08/2016

שלום רב, קיבלתי תוצאות של בדיקות דם ,הרוב תקין ובגדר הנורמה ...התוצאות החריגות שהיו : 1)ברזל -190(המוגלובין -12) ,לפני כשנתיים היה 77 ,אני לא נוטלת תוסף ברזל ולהיפך ...יש לי אפילו וסתות בהפרש של 3 שבועות לפעמים ( המחזור לא ככ סדיר ,אני בת 44 ומתחילים שינויים הורמונליים ) טרנספרין-287 ופריטין-53 תקינים ,מאיפה צץ כל הברזל הזה ?!( לא שיניתי את התזונה שלי) 2) בילירובין טוטאל - 1.3 ( ישיר - 0.2 ,בלתי ישיר-1.1 ) לפני כשנה היה 1.1 וכל השנים היה 0.4-0.5 - תפקודי כבד תקינים לחלוטין 3) כמו"כ פעם ראשונה חלבון בשתן -10 (טווח של 0-30 ) גם קריאטנין תקין האם יש קשר בין כל התוצאות הללו ?! מה צריך לברר אם בכלל ?! יש לי חסר ב g6pd וכן מטופלת בשל אולצרטיב קוליטיס ב 4 גר פנטסה ו 1 גר' רפאסאל וכן אומפרדקס ( נוטלת תוספי פרוביוטיקה וכורכומין) תודה וסליחה על האריכות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בילירובין טוטאל גבוה וברזל גבוה - תגובה

יעל אבנון
    25/08/2016

שלום שילת,

הברזל עשוי לעלות ולרדת בכל עת, זה אינו ערך אמין לרמת הברזל בגוף.
    מה שחשוב הוא הפריטין (מאגר הברזל) ואצלך הוא תקין.
    הבילירובין הגבוה- עקב הישיר הגבוה, קשור ככל הניראה לחסר ב- G6PD.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו