משמעות פרמטרים מסויימים בבדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות פרמטרים מסויימים בבדיקות דם
    אלי קופלביץ
    02/07/2008

שלום , אשמח לדעת מה משמעות הפרמטרים הבאים : VAR-F + MICRO % 7 HYPER % 6 HDW. 4 מצ"ב בדיקת דם של בני בן ה 9 . אשמח לקבל התייחסות : CH 6 HYPO% 3 WBC 5 RBC 4.84 HB 12.5 HCT 36.6 MCV 75.5 MCH 25.8 MCHC 34.2 RDW 15.7 PLT 318.0 MPV 8.8 HDW 4.0 NEUT% 49.00 NEUT.ABS 2.5 LYM% 38.2 LYMP.ABS 1.92 MONO % 9.6 MONO.ABS 0.48 EOS.ABS 0/02 EOS% 0.5 BASO% 0.4 BASO abs 0.02 LUC % 2.30 LUC abs 0 בני מטופל כרגע ע"י SLOW Fe FOLIC - כדור אחד ביום . האם זה מספיק ? או שנדרש להוסיף כדור של חומצה פולית. תודה : אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלי

ד''ר אופיר אביזהר
    06/07/2008

אני עונה לך בהסתייגות שאינני רופא ילדים.
    כנראה אכן שיש חוסר ברזל קל. הייתי שואל את רופא הילדים לסיבה אפשרית לכך. האם יש סיבה תזונתית? אחרת?
    לגבי מינון הברזל - קשה לדעת, צריך לראות שיש מגמת שיפור. הייתי משתדל לטפל בכמות הברזל המינימלית שאפשר. אין הוכחה שיש חוסר חומצה פולית ועל כן איני רואה צורך בטיפול בו.
    אני לא בא להחליף את רופא הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו