מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםדוד03/07/2008
אני בן 63 , משקלי 70 ק"ג. וגובהי 1.68 . לאחר בדיקת דם שגילו סוכר 118 . העמסת סוכר שעתיים-194 . שומניס בדם 233 . HBA1C -5.80 HDL-34.95 החלטתי לשנות תזונה במקום לקחת כדורים, בבוקר אני אוכל 3 תפוחים . בצהוריים סלט גדול עם 2 פרוסות לחם מלא וטחינה גולמית, ובערב סלט גדול עם 30 שקדים או 100 גרם אגוזים. מזה חודש . השבוע עשיתי שוב בדיקות דם , והתוצאות : סוכר 105/ שומנים בדם-152 /HDL-27.10 , יש לי גם אוסטיפאניה וקבלתי סידן עם ויט D , המטפל שנתן לי את הדיאטה גם בקש שלא אקח תוספי מזון (ויט D /סידן +ויט D /מגנזיום שאלותי 1. איך מעלים את HDL אני מבין שיש סכון ללב 2. איך מורידים את הסוכר מתחת ל100 3.האם התזונה החדשה יכולה להזיק לטווח ארוך? 4האם חשיפה לשמש של חצי שעה ליום יכולה להעלות את הרמה של ויט D ללא תוספים? בברכה ובתודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008יש עודף סוכר, אך לא סוכרת. יש עודף משקל.
אני מסכים אתך שהטיפול הטוב ביותר בשלב זה הוא התנהגותי.
ירידה מסוימת במשקל יכולה בהחלט לשפר תוצאות הסוכר. רמת HbA1c בדם תקינה ומראה שאין צורך בטיפול תרופתי בסוכר. בנושא הדיאטה - אני סבור שדיאטנית תתן לך עצה טובה ממני.
קשה להעלות רמת HDL בדם. ירידה במשקל ופעילות גופנית סדירה עשויים לעזור. כל פעילות גופנית הייתי מתחיל בהדרגה, ומקבל אישורו של רופא/ת המשפחה. מנה קטנה של אלכוהול ביום עשויה להעלות HDL, אך אין המלצה רשמית לכך כדי למנוע התמכרות ופגיעה בכבד.
אין תרופות יעילות מאוד להעלאת HDL כולסטרול. ניאצין (ויטמין ממשפחת B) מעלה HDL בצורה יעילה למדי, אך רוב התכשירים גורמים ל-FLUSHING (הרגשת חום והסמקה), תופעת לואי לא נעימה שמרתיעה רבים. הפסקת עישון, למי שמעשן, יכולה לשפר רמת HDL כולסטרול.
לגבי ויטמין D - הוא מיוצר בעור כתוצאה מחשיפה לשמש. מאידך - עודף חשיפה לשמש עלול להעלות הסיכון לסרטן בעור. צריך כנראה לשמור על דרך ביניים, בעיקר אם יש עור בהיר, ריבוי נקודות חן, או הסטוריה משפחתית של מלנומה. מהי דרך הביניים - קשה לי לומר. חשיפה לשמש כן - לא בשעות החמות ביותר ובמידה, ובמעקב שנתי של רופא/ת עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)