ויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין D
    עדי
    16/07/2008

אני אישה בת 63 הסובלת מאוסטופורוזיס מאז שנת 1998 וטופלתי עד כה בפוסלן . רופא המשפחה הפסיק לי את תרופת הפוסלן כיוון שהשתמשתי בה עשר שנים ברציפות. בבדיקה של ויטמין D קיבלתי תוצאה של 55.0 שאלתי היא מהו הערך הנורמטיבי לויטמין D לשכבת הגיל שלי ? והאם זה נכון שהוא הפסיק לי את תרופת הפוסלן ? האם לפי דעתך אני צריכה לקבל תוסף של ויטמין D וכמה? בתודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר אופיר אביזהר
    17/07/2008

לגבי הפוסלאן - קשה לי להשיב. אני מניח שאת במעקב צפיפות עצם, ואם הירידה בצפיפות נמשכת הרי יש לטפל - בצורה כזו או אחרת, וכדאי להתייעת באנדוקרינולוג.
    צריכת הסידן חשובה - 1200 מ"ג ביום לכל הפחות. לרוב קשה להגיע לרמות כאלה ללא תוסף סידן. רוב תוספי הסידן כוללים היום ויטמין D אם כי במינון נמוך.
    חשוב להגיע לרמות ויטמין D טובות בדם, כי ויטמין D חיוני לספיגת הסידן. לא ציינת את היחידות של הויטמין (ב-mmol או ב-mg) כך שאני לא יכול להתייחס. בכל אופן - אם זה מחוץ לתחום המסומן בכוכביות בדרך כלל יש להעלות. חשיפה מבוקרת לשמש יכולה לעזור, שכן ויטמין D נוצר בעור בחשיפה לשמש. אם יש חשש ספציפי מחשיפה לשמש או שזה לא עוזר ניתן לתת תוסף - בקופ"ח יש טיפות. בבתי מרקחת ופארמים יש תוספי מזון בכדורים לבליעה או מציצה במחיר לא גבוה. מדובר במתן כ-1200 IU ביממה - בדרך כלל שלושה כדורים.
    יש גם פעילות גופנית לבנית עצם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

עדי
    17/07/2008

היחדות הן nmol/l בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר אופיר אביזהר
    17/07/2008

זה הגבול התחתון של הנורמה, ופחות מהאופטימלי.
    אני לא יכול לתת המלצות טיפול באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו