תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    עדי
    21/07/2008

שלום רב, אני בן 30 , בבדיקת תפקודי כבד שעשיתי יצאו ערכים אלה: ALK - 93 טווח נורמל: 30-120 33 -GOT טווח נורמל: 0-34 GPT-54 טווח נורמל: 0-44 יש לי המנגיומה בכבד שאני במעקב אחריה. האם יכול להיות קשור לגדילת ההמנגיומה? כמו כן יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופל בכדורי אלטרוקסין. האם התוצאה יכולה להיות קשורה לתת פעילות בלוטת התריס שלי? האם התוצאות מעידות על מחלה מסוימת? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• לגל

ד''ר אופיר אביזהר
    21/07/2008

אני לא רואה קשר להמאנגיומה.
    אם אתה מאוזן מבחינת בלוטת התריס אני לא חושב שיש קשר לתפקודי הכבד.
    הסטיה היא קלה.
    הסיבות השכיחות הן - תרופות מסוימות (לא אלטרוקסין),עודף משקל, סוכרת, מחלה וירלית, שתיית אלכוהול קבועה ורבה.
    אם תהיה עליה נוספת יתכן ויהיה צורך בברור נוסף. באחריות רופא/ת המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

עדי
    21/07/2008

שלום ותודה על התשובה המהירה, יש לי תור לרופאת המשפחה רק בעוד שבוע ואשמח אם תענה לי על כמה שאלות: מבחינת בלוטת התריס רק התחלתי בטיפול לא מזמן ולכן אני עדיין לא מאוזן , האם זאת יכולה להיות הסיבה לסטייה בבדיקה? התרופה היחידה שאני לוקח היא אלטרוקסין , אין לי סכרת, אני לא חולה כרגע במחלה וירלית ולא הייתי חולה בזמן האחרון ואני לא שותה אלכוהול אך בזמן האחרון עליתי מעט במשקל- האם זו יכולה להיות הסיבה? האם זה יכול להעיד על מחלת בכבד? ואפילו מחלה חמורה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

ד''ר אופיר אביזהר
    22/07/2008

אתה ואני יכולים רק לנחש סיבה סבירה.
    מירב הסיכויים שבדיקה חוזרת תהיה תקינה.
    אם בבדיקות חוזרות יש עליה קבועה לערכים גבוהים יותר ויותר נוהגים לעשות US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
    על סטיה כה קטנה מהנורמה לא הייתי דואג.
    והשתדל לשמור על משקל גוף תקין ולא לעלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו