כולסטרול הטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול הטוב
    אני
    03/08/2008

שלום,אני בן 38 בריא בדרך כלל .לפני כ3 חודשים נמצא אצלי כולסטרול ldl 160 וקיבלתי ליפטור 20 מ"ג ליום.לאחר 3 חודשים התוצאות טובות .הרופא אמר לי שיש לי דם סמיך והחליט לתת לי אספירין 100 מ"ל פעם ביום.שאלתי,האם יש צורך לקחת את האספירין?מה הנזקים הארוכי טווח?ידוע לי שאספין יכול לדלל יותר מידיי את הדם ואולי לעשות נזק .אשמח לקבל תשובה מהירה חושש.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול הטוב

הוספת תגובה

• לשואל

ד''ר אופיר אביזהר
    04/08/2008

המונח דם סמיך אינו רפואי ולא ממש ברור לי.
    האספירין פועל על תסיות הדם, מקטין את פעולת ההיצמדות שלהן, ובכך מוריד עקרונית סיכון להתקף לב ולמוות מהתקף לב.
    האספירין הוא חומר חומצי, ועל כן הוא עלול לגרום לצרבת, לדלקת בקיבה ובתריסריון, ובמקרים נדירים אף לדימום שעלול להיות קשה. הטיפול באספירין למניעת ארועי לב נעשה היום בכדורים במינון נמוך, עם צפוי שמונע פירוק בקיבה, וההמלצה היא לקחת אספירין על קיבה מלאה. צעדים אלה מורידים הסיכון אך לא לאפס.
    ההחלטה על טיפול באספירין היא כאשר הסיכוי להטבה גדול מהסיכון לדימום.
    מקובל לתת אותו אם הסיכון לארוע לב גדול - מעל 10% לעשר שנים, ואם אין הסטוריה של כיב קיבה ותריסריון פעיל ואין דימום פעיל. הסיכון נקבע על ידי סך גורמי הסיכון.
    אינני יודע עליך הרבה, ואני לא אפסוק בנושא האספירין, אך הסיכוי שבגיל 38 הסיכון יהיה מאוד גבוה אינו רב - בהנחה שאינך סוכרתי.
    ההכרעה בידיך, תוך התייעצות ודו שיח עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו