בדיקת CRP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת CRP
    דינה
    12/08/2008

פניתי לרופאת המשפחה עקב כאבים מאוד חזקים באזור הגב, אשר אפילו מעירים אותי במהלך הלילה ומרב כאבים איני מסוגלת לנשום. (הכאב הוא עד כדי כך חזק). היא הפנתה אותי למיפוי עצמות, והבדיקה תקינה. היא הפנתה אותי לעוד כמה בדיקות דם שבדיקת הנויטרופילים יצאה גבוהה-והבדיקה גם גבוהה מלפני 3 חודשים. בדיקת ה- CRP יצאה גם היא גבוהה. NEUTROPHILS % 68.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)* CRP 0.86 MG/DL ( 0.00- 0.75) (.........)* איזה עוד בדיקות קיימות על מנת לאבחן ממה הכאבים? ולמה הנויטרופילים גבוהים כל כך הרבה זמן. ומה הסיבה לכך שה- CRP גבוה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CRP

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר אופיר אביזהר
    12/08/2008

ראשית - רמת הנויטרופילים לא "כל כך גבוהה". סך הכל - בגבול הנורמה העליון.
    CRP מוגבר - אך זו בדיקה לא ספציפית, ולא מכוונת לדבר. יכול להצביע על דלקת.
    מעבר לבדיקות אורטופדיות כדאי אולי לבדוק אברים שנמצאים מאחורי הבטן כמו כליות ולבלב שיכולים להקרין כאב לגב. בדרך כלל US היא בדיקת הבחירה. חשוב שתהיי בקשר עם רופא/ת המשפחה ותהיי סובלנית אך עקשנית. כאב שמעיר משינה מחייב בירור לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו