אזנופילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזנופילים
    שלי
    18/08/2008

שלום, אני מנסה להבין למה הגבולות התקינים של בדיקת EOS abs כל פעם שונים. אפילו בבדיקות שלי בעבר והיום כתוב גבולות שונים. למשל בבדיקה הנוכחית קיבלתי תוצאה של 0.3 שחורגת מהגבול שכרגע רשום כמקסימום, אפילו שבבדיקות קודמות הגבול העליון היה למשל 0.6 ולפי זה התוצאה הנוכחית אינה חריגה. בכל אופן, על מה יכולים להצביע אזנופילים מעט גבוהים במקרה של דלקת ריאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזנופילים

הוספת תגובה

• לשלי

ד''ר אופיר אביזהר
    26/08/2008

הנורמה נקבעת במעבדה, על פי ה"קיט" - החומרים הכימיים בהם נעזרים לבדיקה. הנורמה שונה בדרך כלל בשוליים.
    אאוזינופילים הם כדוריות לבנות להם יש חלק בתופעות אלרגיות.
    דלקת ריאות עם ריבוי אמיתי (לא בשוליים) של אאוזינופילים יכול להצביע על גורם לא שגרתי לדלקת.
    באופן עקרוני יש גם אבחנה מבדלת לתסנין ריאתי והרבה אאוזינופילים (שוב - ריבוי אמיתי של אאוזינופילים). לא כאן המקום להרחיב.
    הרופא המטפל צריך לבחון את הנבדק ואת סך בדיקותיו ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו