שאלה חשובה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה!!!
    שרה
    01/09/2008

שלום, אני בת 17: בבדיקות הדם יצא: HB-13.5 FERRITIN - 9.0 TRANSFERRIN -325.0 IRON -70 HEMOGLOBIN A -97.6 אני מטופלת 5 ימים בכדור ברזל סלופה 160 מ"ג , הרופא אמר שצריך לקחת כדור אחד כל יום במשך 60 ימים. הכדור הזה גורם לי לתופעות לוואי שכתובים בעלון כמו: עצירות, כאב בטן, בחילה וגירוד בעור. האם כדאי להמשיך את הטיפול הזה בגלל רמת הפריטין הנמוכה שיש לי? למה רמת הפריטין הנמוכה גורמת? האם אתה ממליץ על כדור/סירופ ברזל אחר??? אני מחכה לתשובה!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• לשרה

ד''ר אופיר אביזהר
    02/09/2008

הפריטין מעיד למעשה על מאגרי הברזל, והם כנראה נמוכים אצלך. חוסר הברזל אצלך כנראה לא מאוד קשה כיון שההמוגלובין עדיין תקין.
    יש הרבה סוגים של תכשירי ברזל, וקשה לחזות מראש מה יגרום לתופעות לואי ולמי. אני חושב שהרופא המטפל בך צריך לדעת שהתרופה לא מתאימה לך ולהחליפה. ניתן להתייעץ גם עם רוקחים בפארמים השונים. מכיון שהחוסר כנראה לא גדול כדאי להתייעץ בתזונאית לגבי תזונה עשירה יותר בברזל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו