שאלה לגבי ערכי CPK

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ערכי CPK
    זיו
    02/09/2008

CPK תמיד יימצא גבוה בזמן אימונים, כל מי שמתאמן יודע את זה אז אני לא מבין למה דווקא כשלוקחים רואקוטן מסתכלים על זה כמשהו לא תקין אם הוא גבוה ? אני שואל כי אני פשוט לא מסוגל להפסיק להתאמן ואני לוקח מינון די נמוך של רואקוטן (30מ"ג) אז אני לא ממש מבין למה אני לא יכול לעשות את שני הדברים בו זמנית, האימונים לא אינטנסיביים מדי. אשמח לקבל הסבר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ערכי CPK

הוספת תגובה

• לזיו

ד''ר אופיר אביזהר
    03/09/2008

CPK הוא חלבון המצוי בשריר. נכון שאימון אינטנסיסי יכול להעלות CPK, אך בדרך כלל העליה מינימלית.
    יש תרופות שעלולות לגרום לפגיעה בשריר, לעיתים רחוקות אף פגיעה מסיבית, והמעקב הוא אחר CPK.
    איני פרמקולוג, ואיני יודע את הסיבה לשאלתך. יתכן שהשילוב של התרופה עם האימון הוא סינרגיסטי - כלומר מגביר יותר את הסיכון לפגיעה בשריר. יתכן שלא רוצים להיות בספק אם הסיבה לעליה ב-CPK היא התרופה או האימון.
    גם הסטטינים, תרופות להורדת כולסטרול, עלולות לעיתים רחוקות לפגוע בשריר. פגיעה ממשית נקראת כאשר יש עליה של פי 10 לפחות ברמה בדם, או כשיש כאב שרירים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מבדילים בין סוגי הכאב ?

זיו
    06/09/2008

אני יודע שאחרי אימון ממש רציני נתפסים לי השירירים על בסיס קבוע בצורה די חזקה, אצל חלק מהאנשים אפילו יכולה להיות התפיסה מתורגמת ככאבים אז איך אני אוכל להבדיל בין תפיסה רגילה של שריר שמתבצעת באופן נורמלי לבין כאב שנובע מחולשה של השריר בזמן השימוש בכדור? תודה רבה! מקווה שאני ברור מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזיו

ד''ר אופיר אביזהר
    07/09/2008

הכאב שנובע מתרופה לא קשור למאמץ ומופיע וקיים גם במנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי !

זיו
    07/09/2008

תודה רבה ד"ר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה.. למען הסר ספק

זיו
    07/09/2008

אז אם לא מופיע כאב כלל בזמן מנוחה בעת נטילת הכדור זאת אומרת שאין הוא משפיע בצורה ניכרת על השריר וניתן לעסוק בפעילות גופנית (במקרה שלי אימוני כוח, פחות אירובי) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזיו

ד''ר אופיר אביזהר
    08/09/2008

אני לא הרופא שלך, ועל כן אני לא רשאי להתיר או לאסור עליך דבר.
    דעתי היא שאם אתה חש בטוב, ו-CPK לא מאוד גבוה אין מניעה לפעילות גופנית סבירה מתונה, ואם יש כאב או CPK גבוה יש לפנות בלי קשר לרופא המטפל.
    אבל זה בינך לבין הרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו