תוצאות של איסוף שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות של איסוף שתן
    מיכל
    07/09/2008

אני בת 52,כ-4.5 שנים אחרי סרטן שד וכריתת שחלות ורחם (למניעה),מטופלת בארימידקס,
    בעקבות בדיקת צפיפות עצם שהראתה על ירידה בצפיפות העצם, מצב גבולי בעמוד שדרה ואמה, ותקין בירך, המליצה האונקולוגית על טיפול מונע בזומרה או בארדיה, מכיוון שאני חוששת מהטיפול,רופאת המשפחה המליצה לי להתייעץ עם רופא במרפאה מטבולית, קבעתי תור למרפאה, ועשיתי מגוון של בדיקות שהמרפא הורתה לי לעשות לפני שאגיע אליהם, אחת הבדיקות היתה בדיקת איסוף שתן 24 שעות, ועל תוצאותיה אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות-
    להלן התוצאות :
    ערכי נורמה שם הבדיקה תוצאה יחידות
    141- 24 mg/24h 36 PROTEIN- URINE 24h

50- 25 g/24hr 14 UREA- URINE 24h

3000- 900 mg/dl 918 UREA- URINE SAMPLE

1300- 400 mg/24h 399 PHOSPHORUS- U 24h

140- 40 mg/dl 26 PHOSPHORUS- U SAMPLE

1650- 700 mg/24h 963 CREATININE- U 24h

280.0- 20.0 mg/dl 61.7 CREATININE- U SAMPLE

80- 20 mEq/L 42 POTASSIUM- U SAMPLE

150- 54 mEq/L 32 SODIUM-URINE SAMPLE

80- 20 mEq/24hr 65 POTASSIUM- URINE 24h

190- 54 mEq/24hr 49 SODIUM- URINE 24h

30- 0 mg/dl 2 PROTEIN- U SAMPL

האם התוצאות של הזרחן ,הסודיום והאוריאה שהם מתחת לנורמה מלמדות על בעיה כלשהי?,
    רציתי לציין שהבדיקות של הזרחן והסודיום בדם יצאו תקינות לגמרי,וגם שאר הבדיקות של כימיה בדם הן תקינות,
    דבר נוסף שרציתי לציין הוא שכשעשיתי את איסוף השתן הייתי יותר מ-12 שעות בצום, (לפני בדיקות הדם שעשיתי למחרת), באחד הפרומים באינטרנט קראתי שצום יכול להשפיע על תוצאות של איסוף שתן.
    האם כדאי לחזור על הבדיקה?
    מה ההבדל בין בדיקת U 24 לבין בדיקת SAMPLE?
    אודה על תשובתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של איסוף שתן

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר אופיר אביזהר
    08/09/2008

לשינויים מהנורמה בהפרשת הסידן והזרחן בשתן יש משמעות מבחינת מטבוליזם העצם, לאו דוקא בקשר לבעיות העבר. בהעדר נתונים לגביך אני לא חושב שראוי שאדון באבחנה מבדלת, והרופא המטפל צריך לעשות ברור ולהגיע לאבחנה.
    איסוף שתן נותן ממדים שונים מבדיקת ריכוז בבדיקה בודדת. יש חומרים המופרשים במידה שונה במשך היום. במקרים רבים זה נותן יותר אינפורמציה.
    אני לא סבור שיש צורך בבדיקה חוזרת - אך זה בהחלטת הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

מיכל
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו