מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר פרמטרים נמוכים מהנורמהיואב22/09/2008
מבדיקת דם אחרונה ישנם מספר פרמטרים נמוכים מהנורמה - מה הם אומריים ומה המשמעות של היותם נמוכים? CHOLOSTEROL-HDL - 35 (norma 40-120) HCT - 40% (norma 42-52%) RBC - 4.71 (norma 4.7 - 6.1) HB - 13.5 (norma 13.5-17.5) BASO abs - 0 MACRO % - 0.1 (norma 0-15) MICRO% - 0.8 (norma - 0-10) HYPER % - 0.6 (norma 0-10) HYPO % - 0.8 (norma 0-10) MICRO% / HYPO % - 1 (norma (0-10) שאר הפרמטרים בתוך הנורמה למרות שרובם נמצאים בחלק הנמוך יותר של הסקאלה.. אשמח לעזרה תודה מראש, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
ד''ר אופיר אביזהר22/09/2008הבדיקה החריגה היחידה היא רמת הכולסטרול הטוב HDL נמוכה מעט. הקפד על פעילות גופנית סדירה.
ההמטוקריט נמוך מעט ורמת ההמוגלובין גבולית נמוכה. כדאי להשוות לבדיקות קודמות. מעל גיל 50 כדאי לשקול גם ביצוע קולונוסקופיה. רופא/ת המשפחה צריך להחליט לגבי צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת..
יואב24/09/2008בהמשך לשאלה הקודמת - אני בן 30 ועוסק כל חיי בפעילות גופנית (כדורסל, חדר כושר). כמו כן זןהי בדיקת הדם הראשונה שאני עושה. יש לציין כי אני סובל מעייפות וקושי לקום בבוקר לעיתים קרובות. מה המשעמות של כולסטרול נמוך? מה המשמעות והסיבה לרמת המוגלובין נמוכה? איך אני יכול לתרום להעלאתה? מה לגבי המשתנה השלישי שציינת שהוא נמוך מידי? שוב תודה, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליואב
ד''ר אופיר אביזהר24/09/2008רמת HDL כולסטרול נקבעת על ידי גורמים גנטיים וגורמים סביבתיים כמו פעילות גופנית ומשקל.
אם אתה פעיל גופנית ומשקלך תקין - אשריך וטוב לך. המשך כך. אין היום תרופות טובות להעלאת הכולסטרול הטוב, ואני לא בטוח שאתה צריך.
ההמטוקריט הוא עוד מדד כמו ההמוגלובין לספירת הדם האדומה. אם אין בדיקה קודמת הייתי חוזר על ספירת הדם בעוד זמן מה, ובודק גם רמת ברזל ו-B12 בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)