ברור בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור בדיקת דם
    רונית
    24/09/2008

קבלתי תוצאות בדיקות. מה זה אומר? גלוקוז- 79 (תמיד הייתי בין תשעים עד 84..זה ירד ..אין לא אוכלת הרבה סוכרים..) קולסטרול- 257 (בחודש יוני היה 236 למה לא הצלחתי להוריד..למרות התזונה החדשה והספורט והירידה במשקל..אני מאד מודאגת. יש על מה?) טריגליצרידים.- 134 (הישג עצום מחודש יוני בו הייתי 220 יש שינוי!!) hdl- 51 (קודם היה 49) LDL 177.9 ( קודם ביוני היה 139.3 ( mchc- 31.9 3.66 tsh T4- FREE 13.5 פתחתי בדיאטה ואורח חיים עם מעט פחממות וסוכרים יותר חלבונים לה הכל השתנה לרעה? דווא ירדתי כ- 6 קילו והגברתי ספורט במה טעיתי??? הסבר אם אפשר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור בדיקת דם

הוספת תגובה

• רונית

ד''ר אופיר אביזהר
    25/09/2008

לא טעית.
    הורדת כמות ואחוז םחמימות פשוטות וסוכרים - ורואים את התוצאות - הסוכר ירד מעט אך הוא בהחלט תקין וטוב. רמת הטריגליצרידים ירדה משמעותית והיא כעת בנורמה.
    הבעיה היא רמת הכולסטרול LDL שהיא גבוהה. אם תסתכלי היטב בתוצאות תראי שליד LDL כולסטרול כתוב calc - שמציין שערך זה לא נמדד אלא מחושב. הנוסחה מחשבת LDL על פי סך הכולסטרול, HDL והטריגליצרידים. ככל שרמת הטריגליצרידים עולה הנוסחה פחות מדוייקת, ורמת LDL נמוכה מהאמת. כעת שהורדת את הטריגליצרידים רמת הכולסטרול האמיתית נחשפת. יתכן גם שמתוך המאמץ להוריד בפחמימות העלית בשומנים. כדאי לשים לב לסוג השומן בתזונה. ניתן להתייעץ בדיאטנית, ולעקוב. ההחלטה על טיפול תרופתי תלויה בגורמים רבים כמו קיום או אי קיום גורמי סיכון אחרים. רמת הכולסטרול הטוב טובה.
    תפקודי בלוטת התריס לדעתי תקינים.
    לסיכום - אני חושב שאת עשית טוב לעצמך. יש לשים גם לכולסטרול בתזונה ולעקוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- והמשך שאלה-אני אצטרך תרופה לה

רונית
    25/09/2008

להורדת הקולסטרול?? מזה אני הכי הכי הכי חוששת....אני לא אוהבת תרופות. חשבתי בעוד תקופה לעשות שוב בדיקות ושוב לדאוג לתזונה ולספורט. האם השפרתי בסך הכל? כי לקחתי את זה קשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

ד''ר אופיר אביזהר
    28/09/2008

אל תקחי את זה קשה.
    גם אני חושב שכדאי כעת להמשיך רק בתזונה, בעיקר אם את עדיין בגיל שהריון הוא רלוונטי לגביך.
    שמרי על משקל תקין ופעילות גופנית סדירה, והמשיכי לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו