מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענות בדיקת א.ק.ג.נוגה23/10/2008
אני בת 27, צימחונית מזה 9 שנים. לאחרונה חשתי דפיקות לב ולחץ בחזה (אולי קשור ללחץ ומתחים בעבודה). עשיתי בדיקץ א.ק.ג. והתקבלו התוצאות - 1100 sinus rhythm 6220 possible left atrial enlargement 9130 ** borderline ECG ** אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות. לציין, כי לפני הבדיקה הנ"ל ביצעו לי בדיקת דם ובדיקת לחץ דם. לחץ הדם יצא בנורמל. האם מותר לעשות בדיקת לחץ דם לאחר שמוציאים דם וזה לא משפיע על התוצאה? אודה מאוד על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוגה
ד''ר אופיר אביזהר23/10/2008קצב סינוס הוא הקצב התקין.
לגבי - אפשרות להגדלת עליה שמאלית - הרגישות והספציפיות של בדיקת אק"ג לגילוי של עליה שמאלית מוגדלת אינן גבוהות, ואם מדובר באבחנות אוטומטיות של מחשב ולא באבחנות של אדם - הייתי לוקח את האבחנה הזאת בערבון מוגבל.
חשוב להאזין ללב ולוודא שאין אוושות מעל הלב.
אם דפיקות הלב תכופות ומטרידות ניתן לעשות הולטר אק"ג (רישום אק"ג 24 שעות), ולפי צורך אקו לב שגם יכול לתת תשובה מהימנה לגבי גודל העליה השמאלית.
אני מציע גם לבדוק תפקוד בלוטת התריס ורמת ויטמין B12 בדם.
לחץ הדם לא אמור להשתנות משמעותית עם נטילת בדיקת דם. התרגשות לקראת הבדיקה יכולה לגרום לעליה קלה בלחץ הדם. אנשים רגישים עלולים להוריד לחץ דם אחרי נטילת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)