עזרה בפענוח בדיקות מעבדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח בדיקות מעבדה
    חפי
    23/10/2008

ד"ר שלום עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי ערך got גבוה מהנורמה -40 בבדיקה קודמת הייתי בערך 35 , האם דבר זה מרמז על איזושהיא מחלת כבד? היפטיטיס a או b? חשוב לציין שלאחרונה הייתי בלא מעט שמחות וקצת הפרזתי בשתייה, בעיקר יין אדום ובנוסף הייתי מצונן יומיים לפני כשבוע בנוסף יצאו לי ערכים נמוכים מהנורמה בסעיפים אחרים hb- 13.6 hct- 40.7 rbs- 4.69 האם ערכים נמוכים מצביעים על איזשהוא חולי? האם קיים קשר בין כל הערכים שסטו מהנורמה? אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח בדיקות מעבדה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין ולהוסיף...

חפי
    23/10/2008

בהמשך לשאלתי שכחתי לציין שאני בחור בן 26 עם אלרגיה לאבק לא קלה (משתמש בונטולין פעם בחודש -חצי חודש בממוצע) וברונכיטיס כרונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחפי

ד''ר אופיר אביזהר
    26/10/2008

הסיבות העקריות לעליה באנזימי הכבד הן תרופות מסוימות (כולל התרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים), מחלות וירליות (כולל הפטיטיס למינהו, אך לרוב וירוסים נפוצים ופשוטים יותר), השמנה, סוכרת ויתר טריגליצרידים ושתיית אלכוהול.
    לרוב העלייה מינימלית, ו/או זמנית.
    עקבי אחר הרמה, ואם יש עליה חדה או מתמשכת יש להמשיך לבדוק - US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מרמז על אחד מההפטיטיס?

חפי
    26/10/2008

או על איזשהוא חולי אחר? בנוסף נאמר לי ש40 זה עדיין ערך תקין אך כבר גבוה, האם זה נכון? ומה עם הערכים האחרים הם תקינים? אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחפי

ד''ר אופיר אביזהר
    26/10/2008

כפי שכתבתי - הסיבות האפשריות רבות. אינני יכול לשלול קטגורית מרחוק הפטיטיס אך קל לעשות זאת - בדיקת דם לסרולוגיה לנגיפי כבד.
    הסיכוי שמדובר בדלקת כבד נגיפית אינו גבוה אם הסטיה מינימלית ואינך בסיכון מוגבר למחלה.
    אם יש לך חשש ספציפי מדלקת כבד נגיפית ניתן לבדוק כאמור דרך רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו