ליפידל ושינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפידל ושינה
    נורית
    10/11/2008

שלום לך, בת 65 ברקע CLL ללא טיפול. הפסקתי לקחת הורמונים אסרופם 1 מ"ג אחרי שלקחתי אותם די הרבה שנים. ואכן בבדיקת הדם שנערכה לאחרונה הייתה ירידה ניכרת בכולוסטרול. הכולוסטרול היה 186 ; טרגליצרידים 239; HDL = 40; LDL = 89. יש לי בעיות שינה והרופא חושב שהליפידל שאני לוקחת בערב עשוי להיות אחד הגורמים לכך. הוא הציע לנסות להוריד את הליפידל לאור התוצאות של בדיקת הדם. מה דעתך? מאד חשוב לי לדעת האם ישנם מחקרים קליניים המראים איזה שהוא קשר בין הליפידל ובין קשיי הירדמות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליפידל ושינה

הוספת תגובה

• לנורית

ד''ר אופיר אביזהר
    10/11/2008

הפרעת שינה אינה תופעת לואי נפוצה ומוכרת של ליפידל, אך לא ניתן לשלול זאת מראש .
    אני בהחלט סבור שניתן להפסיק לתקופה את הטיפול לראות אם יש שיפור בשינה, תוך מעקב שומני הדם והרופא המטפל.
    אם מצב שומני הדם ידרוש זאת ניתן להתחיל סטטין אחר, אולי הוא יהיה טוב יותר. יש גם תרופות אחרות שאינם סטטין, אך הן הרבה פחות טובות.
    אגב, יתכן שהפרעת השינה נובעת מהפסקת הטיפול ההורמונלי. התייעצי עם גינקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד כולוסטרול - מחקר חדש

נורית
    11/11/2008

שלום לך, התודה על התשובה. בהמשך לתשובה, מתפרסם היום מחקר חדש בידיעות (עמ' 13) שמדבר על כך שתרופות ממשפחת הסטטינים טובות גם לאנשים בריאים, עם תוצאות מרשימות לגבי הלב.. מחקר רב היקף. אז לאור המימצאים של המחקר אולי לא כדאי להפסיק את לקיחת הלפידל, גם במחיר של שינה לא טובה? מה דעתך? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית

ד''ר אופיר אביזהר
    11/11/2008

המחקר נעשה על נשים מעל גיל 60 , וגברים מעל גיל50, אשר רמת ה-CRP שלהם גבוהה - מעל 2 מ"ג לליטר. זהו מחקר שתוצאותיו פורסמו באופן רשמי רק שלשום ( הייתי בין החוקרים בארץ) ויש ללמוד היטב את התוצאות לפני שמיישמים על כלל האנשים. לא הייתי מוסיף את התרופה למי השתייה...
    מדובר גם על טיפול ארוך טווח. אם הפסקת הליפידל לא תעזור בהטבת השינה תוך זמן סביר (חודש נגיד) כדאי כנראה לחזור לטפל. שינה זה דבר חשוב. הפרעה בשינה עלולה לפגוע באיכות החיים.
    כאמור הפרעת שינה יכולה להיות גם תופעה של אל וסת אם הפסקת טיפול הורמונלי, או תוצאת עליה במשקל אם יש כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אחת קטנה

נורית
    11/11/2008

תודה דוקטור, אתה באמת עוזר. איך פעם חיינו בלי הפורומים. לעצם העניין. שאלה קטנה, מה זה CRP על איזה מרכיב/ערך מדובר? ושוב תודה על הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית

ד''ר אופיר אביזהר
    11/11/2008

CRP הוא חלבון, עולה במצבי דלקת למיניהן.
    נמצא קשר סטטיסטי ישר בין רמת CRP לבין הסיכון לארועי לב וכלי דם. משמעות הקשר פחות ברורה. המחקר האמור אולי מוסיף ידע. אולי לא. המחקר הגדיר גבוה מעל 2 mg/L. גם כאן הגבול הוא די שרירותי. אופטימלי זה פחות מ-1 מ"ג לליטר.
    זה די מקביל לשקיעת דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו