מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם ולחץ דםעינת17/07/2007
שלום ד"ר
עשיתי בדיקות דם לכולסטרול והערכים יצאו כדלקמן :
כולסטרול כללי :222
טריגלצירידים:168.1
HDL-70.56
LDL-117.82
VLDL-33.62
אני בת 26 , גובה 1.68 ומשקל 65 נוטלת גלולות מליאן .הרופא משפחה אמר לי שזה תקין והרופא נשים אמר שלא -ככה שיצאתי די מבולבלת וברצוני חוו"ד שלישית .... האם הערכים תקינים ??(הרופא משפחה אמר לי לא להתייחס לכולסטרול הכללי שיצא 222) .
דבר נוסף - עשיתי בדיקות לחץ דם להמלצת הרופא נשים והם יוצאות כל פעם שונות . לרוב מסתובבות סביב ה-138/95 הרופא אמר לי שזה ממש לא תקין - הוא ביקש ממני לבדוק פעם בשבוע במשך חודשיים.
א. איך לבצע את הבדיקה שתהיה האמינה ביותר ? לאחר מנוחה? אם כן כמה זמן מנוחה?אני שואלת כי כל פעם יוצא לי ערך אחר....
ב. הערכים הם באמת כאלו נוראיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר אופיר אביזהר18/07/2007שלום עינת,
ערכי שומני הדם לגמרי לא נוראים.
רמת הכולסטרול הטוב HDL מצוינת. רמת הכולסטרול "הרע" LDL סבירה מאוד.
רמת הטריגליצרידים מעט מוגברת (ממליצים עד 150) אך בהחלט לא נורא. בדקי אם את אוכלת הרבה פחמימות פשוטות, סוכר, בצקים.
לגבי לחץ הדם - המספר שנתת גבוה. אני ממליץ שמישהו שמיומן בבדיקת לחץ דם יבדוק מספר פעמים במד לחץ דם כספית או מחוג. יש לבדוק לאחר מנוחה של 10 דקות לפחות, לא סמוך לשתיית קפה או עישון. אם את מודדת במד לחץ דם דיגיטלי - כדאי לבדוק שלוש פעמים בהפרש מספר דקות, לזרוק בדיקה חריגה, ולעשות ממוצע. אם יש חשד ללחץ דם גבוה יש לפנות לרופא/ת המשפחה.
ניתן לעשות גם הולטר של לחץ דם - מדידת לחץ דם כל 20-30 דקות במשך יממה, וזה יכול לתת אינפורמציה נוספת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)