ACETYLCHOL.RECEPT.Ab

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ACETYLCHOL.RECEPT.Ab
    לביאה
    03/12/2008

1. האם ידוע לך כמה זמן נמשכת הבדיקה המעבדתית בגילוי נוגדנים אלה? 2. בבדיקות אחרונות התברר שרמת הויטמין B12 שלי הגיעה ל-80 (אני לוקחת כדורי מציצה) והוחלט על טיפול בזריקות. 3. באותן בדיקות רמת ויטמין D גם היא נמוכה מהנורמה 43 (75-250) החומצה הפולית תקינה 28.5 ( 7-47) סודיום מעט גבוה 147 (136-146) UREA 19 שינוי משמעותי מבדיקות קודמות חלבון כללי 6.7 כל אלה ברמת התקינות, אולם האם המקבץ של כולם ביחד יש לו הסבר תזונתי , שכן אני מעדיפה לפתור בעיות באמצעות שינויי תזונה ותוספים לפני כל תרופה שהיא. אני סובלת מכולסטרול גבוה שנים, אך לא יכולה לקבל התרופות הקיימות ודיאטה לא משפיעה כלל. הגליצרידים תקינים לחלוטין. בשל כאבים קשים בגפיים בשרירים ובעצמות (מאובחנת פיברומיאלגיה) משתמשת בתרופת הרגעה בלבד. תודה רבה לתשובתך לביאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ACETYLCHOL.RECEPT.Ab

הוספת תגובה

• ללביאה

ד''ר אופיר אביזהר
    03/12/2008

לגבי הנוגדנים - איני עוסק בכך ועל כן אין לי נסיון להגיד לך.
    חוסר B12 שכיח בצמחונים ובטבעונים. אם את כזאת - כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי בנוגע לתחליפים בתזונה. ככל שהגיל עולה עולה גם שכיחות ההפרעה בספיגת ה-B12. יש תרופות שיכולות להפריע לספיגת B12.
    לגבי הסודיום והאוריאה - אלה סטיות מינימליות אם בכלל ואני לא חושב שיש לכך משמעות. מעבר למעקב קרוב לודאי שאין צורך בדבר.
    את רוב הכולסטרול בדם הכבד מיצר. רק כ-15% בממוצע מהכולסטרול מקבלים מהתזונה. מאידך תזונה נכונה היא מרכיב חשוב מהטיפול, וגם אלה שנוטלים תרופה ראוי שישמרו על תזונה מתאימה. ההחלטה על טיפול תרופתי ביתר כולסטרול בדם נובעת לא רק מרמת הכולסטרול אלא מרמת הסיכון הכללי - ההסטוריה המשפחתית, לחץ הדם, קיום סוכרת, מצב עישון ועוד. הרופא המטפל זקוק לראות אם את באמת זקוקה לתרופה, האם באמת אינך יכולה לקחת את הטיפול השגרתי, ואז יש גם אופציות חלופיות, אם כי לעיתים פחות יעילות או פחות נוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו