בולמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולמיה
    מיכל
    08/12/2008

אני בת 35 ועדיין לא הריתי. מגיל 20 בערך, לאחר הצבא, התחלתי לסבול מבולמיה, היו מספר שנים בחיי שלא הקאתי בכלל. אולם אפשר להגיד שבמשך שנים רבות אני סובלת מהמחלה. ההקאות יכולות להיות פעם בחודש, פעם בשבוע או כל יום בשבוע אבל פעם אחת ביום בד"כ בערב. כמו כן אני גם נוטלת לקסעדין מידי ערב בין 2-3 כדורים לא יותר. כמו כן אני גם מעשנת בערך חפיסת סיגריות מידי יום מגיל 20 בערך. אני בחורה משכילה, ניראת טוב, לא סובלת מעודף משקל, ואף אחד בעולם לא יודע על כל הסיפור. לאחרונה אני מרגישה שאני לא יכולה לשלוט על ההקאות ויוצא שכמעט כל יום, פעם אחת ביום אני מקיאה. פניתי בעבר לפסיכולוגית אולם הדבר לא עזר לי. אני רוצה להפסיק, גם עם ההקאות וגם עם הלקסעדין וגם עם הסיגריות אולם מאד קשה לי. אני נורא מפחדת מההשלכות של המחלה והייתי רוצה לדעת אילו בדיקות עלי לעבור? ואיפה הן מתבצעות ? על מנת לגלות האם נגרמו לי נזקים. אציין כי לפני שנה ערכתי בדיקות דם מקיפות והתוצאות היו מעולות. אציין כי אני משתדלת לעשות המון ספורט במשך השבוע וזה לאורך שנים. תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר אופיר אביזהר
    08/12/2008

בדיקה כללית של רופא/ת המשפחה.
    אז קודם כל בדיקות כלליות - ספירת דם, כימיה (אלרטרוליטים בדם, סוכר, תפקודי כליות ותפקודי כבד, חלבוני הדם, סידן בדם, שומני הדם), בדיקת שתן כללית, רמת B12 ותפקודי בלוטת התריס. אלה הבדיקות השכיחות שכל רופא/ת משפחה יכול וצריך לתת. בהתאם לצורך ולתוצאות הבדיקות ישקול הרופא צורך בבדיקות נוספות.
    יש אבחנה מבדלת להקאות מרובות. האם יש אבחנה מוסמכת של אנורקסיה? קשה לי להאמין ל-15 שנות אנורקסיה ובדיקות דם מעולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלומיה וציסטה

הילה
    11/08/2011

שלום שלמי נופר וקראתי את שכתבת. שאלתי היא האם לאחר שגילית שיש לך ציסטה הוצאת אותה? ומה היו ההשלכות, כלומר האם היית צריכה להוציא את אחת השחלות לשך?
    פשוט היום הלכתי לרופא וגיליתי שיש לי ציסטה גם, אני בולמית בסתר קרוב כבר ל-7 שנים, ואני חושבת שהציסטה הזאת נוצרה לי עקב ההקאות המרובות. אני גם נראית מעולה, לא רזה מידי, גבוהה ויפה אך למרות הכל אני מקיאה...
    ביום ראשון יש לי בדיקות לגבי הציסטה ורציתי לדעת כמה זה מסוכן ומה את יודעת כבר על זה....

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה

מיכל
    08/12/2008

ראשית, תודה על תשובתך המפורטת והמהירה . מיידית קבעתי תור עם רופא משפחה על מנת לקבל הפניה לביצוע הבדיקות שציינת. לשאלתך, אשיב כי איני סובלת מתת משקל ולא מעודף משקל, נהפוך הוא אני משתדלת לשמור על משקל קבוע להיראות טוב ואף לאכול אוכל בריא ולעשות המון ספורט כ- 3 פעמים בשבוע. זו גם הסיבה שאף אחד בעולם לא משער אפילו כי אני סובלת מהמחלה הנוראית. ההקאות לא רצופות וכפי שציינת היו שנים שלא סבלתי מכך. ההקאות יכולות להיות כל יום פעם ביום או פעם בשבוע או פעם בחודש. זו לא משהו רציף. בדיקות הדם שעשיתי בדיוק לפני שנה היו בהחלט מעולות, באופן מפתיע. יחד עם זאת, אני מפחדת מההשלכות החמורות וזאת עקב גילוי ציסטה בשחלה וזאת לפני 3 שנים שלעניות דעתי קשורה בדרך זו או אחרת לבולמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר אופיר אביזהר
    09/12/2008

אני מאחל לך רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו