אשלגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשלגן
    צביה
    18/12/2008

בבדיקות שיגרתיות בצום נמצא רמה גבוהה של אשלגן 6.6 בבדיקה חוזרת לאחר שתיה של כוס מים הרמה עדיין גבוהה 5.8 בבדיקה אישית אני רואה שבשלוש שנים האחרונות הרמה תמיד היתה בסביבות 5.5 עד 5.9 לאחר בדיקה אישית הבנתי שזה מצב לא בריא בהחלט .לא נוטלת תרופות. איזה בדיקות לעשות כדי לטפל בבעיה ? יש לי פיקים חשמליים לעיתים נתפס לי שרירמידי פעם אבל אף פעם לא יחסתי חשיבות יתר כעת אני ערה יותר לגופי . קצת בפניקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשלגן

הוספת תגובה

• המשך אלגן

צביה
    18/12/2008

יש לציין שמאז ומתמיד אני מרבה לשתות מים ןבכלל השתיה שלי מסתכמת ביום ממוצע כולל שתיה חמה בכ-6 כוסות ליום האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

ד''ר אופיר אביזהר
    18/12/2008

האבחנה המבדלת של יתר אשלגן בדם היא רחבה מאוד ולא זה המקום לפרט.
    אני רוצה רק כמה נקודות לומר.
    1. יש לבדוק שאכן מדובר ביתר אשלגן אמיתי. בבדיקת הדם, בעיקר אם היא "קשה", אם הוריד קטן מאוד, עלולה להגרם המוליזה, תמס מכני של כדוריות הדם האדומות, דבר שיתן רמה גבוהה של אשלגן - לא אמיתית.
    2. יש לבדוק אם יש הפרעות במלחים אחרים, בעיקר נתרן. לבדוק האם התפקוד הכלייתי (קראטינין לצורך זה) תקין.
    3. בכל מקרה אם בדיקת הדם נלקחה כהלכה, ובכל זאת האשלגן גבוהה על הרופא המטפל לערוך ברור מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו