בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם
    שי
    21/12/2008

שלום דוקטור, אני בן 20 ויש לי מעי רגיז ותת פעליות בבלוטת התריס המאוזנת על ידי אלטרוקסין עשיתי בדיקת דם הבוקר בעקבות הרגשה לא טובה של עיפות צמרמורות קור וכפות רגליים קפואות וסגולות שנרדמות הרבה פעמים, אני מרגיש ממש רע בזמן האחרון מה גם שהמעי רגיז מתמיד. התוצאות השליליות הן: (6.10- 4.70 ) RBC 4.48 13.5-17.5 13.4 HB 52.0- 42.0 38.8 HCT 4.5- 2.5 4.7 PHOSPHORUS 171- 0 399 CPK אני יודע שהתוצאות הן די גבוליות אך האם הן יכולות להעיד על הרגשתי? אם כן כיצד ניתן לטפל? לגבי הזרחן זוהי פעם רביעית בחודשים האחרונים שבהן הנתון חורג, הרופא אומר שזה לא משמעותי כי אני עדיין גדל, האם יכולה להיות סיבה אחרת והאם יש ממה לחשוש? (הסידן תקין) מה זה CPK ומה אומרת התוצאה האסטרונומית הזו??? נזכרתי שמישהו אמר לי פעם לבדוק טסטוסטרון, ביקשתי מהרופא הבוקר והוא נתן לי בדיקת טוטל האם זו הבדיקה שצריך ועל מה היא מעידה: התוצאה הייתה 7.1 כשהנורמה המינמלית היא 8.4. ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• לשי

ד''ר אופיר אביזהר
    22/12/2008

כפי שאתה כבר ציינת הבדיקות די גבוליות, ולא ניתן בבטחון לקשור אותן להרגשתך.
    בוודאי שלא ניתן לאבחן או לטפל מרחוק.
    חשוב לבדוק שאתה מאוזן מבחינת בלוטת התריס.
    CPK מקורו בשריר. פעילות גופנית מאומצת או מכה לפני הבדיקה יכולה להעלותו. גם תת פעילות בלוטת התריס אם מספיק משמעותית יכולה להעלות CPK.
    כל השאר - כולל השאלה לגבי הטוסטסטרון יש להפנות לאנדוקרינולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו