מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם ומחזורהילה04/01/2009
עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, בזמן שהיה לי מחזור. השאלה שלי היא האם עובדה זו יכולה להראות ממצאים שונים גבוהים/ נמוכים יותר במיוחד ברמות ההמוגלובין, הברזל והB12 שלי ? אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אני לא חושב שמחזור אחד יכול לשנות משמעותית את רמת ההמוגלובין, אך הסיבה העקרית לאנמיה או לחוסר ברזל, בגיל צעיר היא המחזור.
חוסר B12 אם קיים נובע יותר מבעיית תזונה או ספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אופיר אביזהר
הילה08/01/2009אם כך, מחזור יכול לגרום לאנמיה ולחוסר ברזל? יש לציין שאני צמחונית. יש איזה שהיא אפשרות למנוע את האנמיה או להפחית את העוצה שלה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009באופן טבעי, לנשים שיש להן מחזור חודשי סדיר יש המוגלובין הנמוך משל גברים או משל נשים מבוגרות יותר שכבר ללא מחזור. אם המחזורים גדולים מאוד או ממושכים מאוד אכן יכולה להווצר אנמיה יותר משמעותית. במקרים כאלה כדאי להתייעץ בגינקולוג לוודא שאין בעיה גינקולוגית שגורמת לדימום מוגבר, ואם אין - לעיתים יש צורך בתוספי ברזל.
לגבי צמחונות - אני בהחלו תומך בהתייעצות בתזונאית לגבי תחליפים תזונתיים למקור ויטמין B12. גם כאן, אם החוסר רב ניתן להשלים לתקופה מוגבלת גם בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)