בדיקות דם ומחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם ומחזור
    הילה
    04/01/2009

עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, בזמן שהיה לי מחזור. השאלה שלי היא האם עובדה זו יכולה להראות ממצאים שונים גבוהים/ נמוכים יותר במיוחד ברמות ההמוגלובין, הברזל והB12 שלי ? אשמח לתשובה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם ומחזור

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר אופיר אביזהר
    06/01/2009

אני לא חושב שמחזור אחד יכול לשנות משמעותית את רמת ההמוגלובין, אך הסיבה העקרית לאנמיה או לחוסר ברזל, בגיל צעיר היא המחזור.
    חוסר B12 אם קיים נובע יותר מבעיית תזונה או ספיגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אופיר אביזהר

הילה
    08/01/2009

אם כך, מחזור יכול לגרום לאנמיה ולחוסר ברזל? יש לציין שאני צמחונית. יש איזה שהיא אפשרות למנוע את האנמיה או להפחית את העוצה שלה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר אופיר אביזהר
    08/01/2009

באופן טבעי, לנשים שיש להן מחזור חודשי סדיר יש המוגלובין הנמוך משל גברים או משל נשים מבוגרות יותר שכבר ללא מחזור. אם המחזורים גדולים מאוד או ממושכים מאוד אכן יכולה להווצר אנמיה יותר משמעותית. במקרים כאלה כדאי להתייעץ בגינקולוג לוודא שאין בעיה גינקולוגית שגורמת לדימום מוגבר, ואם אין - לעיתים יש צורך בתוספי ברזל.
    לגבי צמחונות - אני בהחלו תומך בהתייעצות בתזונאית לגבי תחליפים תזונתיים למקור ויטמין B12. גם כאן, אם החוסר רב ניתן להשלים לתקופה מוגבלת גם בכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו