פיענוח בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח בדיקות דם
    מרב
    05/01/2009

לפני כ 10חודשים עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות החריגות שקיבלתי: (BILIRUB. DIREC 0.09 MG/DL (0.10-0.40 (FERRITIN 3.70 NG/ML (8.10- 230.00 (MCH 26.40 PG ( 27.00- 33.00 ההמוגלובין (13.3 G/DL) והברזל ( 70.42 UG/DL) היו בסדר (למרות שמשך חיי היו לי תקופות רבות בהם ההמוגלובין שלי היה נמוך, כרגע הוא בסדר) במשך 9 חודשים לקחתי כדורי ברזל ולפני כחודש עשיתי בדיקת דם נוספת בה ראו שאכן הטיפול עזר והפריטין עלה ל 55.3 MG/ML. אבל ישנם דברים נוספים שהיו מחוץ לנורמה: שוב, כמו לפני 10 חודשים ה- BILIRUB. DIREC היה מעט נמוך -מה זה אומר? והתגלו חריגות נוספות חדשות: (CALCIUM SERUM 10.47 MG/DL (8.40-10.40 (PHOSPHORUS 4.95 MG/DL (2.50- 4.60 (HEMATOCRIT 46.00 % (35.00-45.00 (VIT.D 25-OH 26.20 NG/ML (30.00-100.00 קראתי שמחסור בויטמין D אצל נשים בהריון מגביר את הסיכוי ללידה בניתוח קיסרי, האם זה נכון? (אני מתכננת להכנס להריון בזמן הקרוב האם עלי להיות מוטרדת?) יש קשר בין הסידן הגבוה למחסור בויטמין D? מה המשמעות של פוספט גבוה? תודה רבה מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקות דם

הוספת תגובה

• למרב

ד''ר אופיר אביזהר
    06/01/2009

אני לא חושב שיש קשר בין רמת הסידן בדם לרמת ויטמין D.
    יש לעקוב אחר רמת הסידן ואם זה קבוע או מחמיר יש לערוך ברור. בדרך כלל מתחילים בבדיקת PTH בדם, בעקר אם הרמה של הפוספט מעט גבוהה. יתכן שבלוטת פאראתירואיד אחת או יותר עובדת ביתר.
    חוסר קל בויטמין D - נפוץ כי אנו נמנעים מחשיפה לשמש. ניתן להשלים בחשיפה מדודה לשמש או בכדורים.
    פריטין מצין מאגרי ברזל, והוא הראשון שיורד והאחרון שחוזר לנורמה. ניתן להשלים תזונתית או בכדורים.
    בכל הנוגע להריון יש לשאול גינקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו