עליה בקריאטנין ואשלגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה בקריאטנין ואשלגן
    עדי
    26/01/2009

לד"ר שלום רב, האם עלי לדאוג מכך שרמת האשלגן גבוהה מן הנורמה (5.4) ואילו רמת הקיאטנין עלתה מ0.67 ל 0.90 תוך שנה? בשנה האחרונה הרגשתי בעליה משמעותית בתכיפות מתן השתן מצד אחד וכמויות המים שאני שותה מן הצד השני. האם כל זה מרמז על כך שאני בדרך לאי ספיקת כליות? האם רלבנטית העובדה שאני סובלת מהשימוטו ומטופלת באלטרוקסין? הסוכר תקין וכך גם לחץ דם. בשנה האחרונה התחלתי לקחת כדורים להורדת הכלוסטרול. האם יתכן שתרופה זו אחראית על עליית הקריאטנין? אני מודה לך מאוד. סליחה על ריבוי השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה בקריאטנין ואשלגן

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר אופיר אביזהר
    27/01/2009

הסטיה באשלגן היא מינימלית, וסביר שבדיקות חוזרות תהיינה תקינות. אם האשלגן גבוה באופן קבוע ועולה - עושים ברור, ויש סיבות אפשריות רבות חוץ מאי ספיקת כליות. אני מאמין שלא זה המצב.
    העליה בקראטינין היא בתוך הנורמה, וזה לא מצביע שאי ספיקת כליות היא מעבר לפינה. הסיבות השכיחות כיום לאי ספיקה כלייתית הן סוכרת ויתר לחץ דם, כך אם אין את אלה הסיכון אינו מאוד גבוה.
    הכדורים להורדת הכולסטרול , אני מניח שמדובר בסטטין - סימוביל או ליפיטור או קרסטור למשל, אינם משפיעים באופן מובהק על הכליות .
    לגבי השימוטו - כדאי שתשאלי את האנדוקרינולוג שזו התמחותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. נשלחתי גם לאיסוף דם 24 ש'

עדי
    27/01/2009

מה משמעות התוצאות? CREATININE- U SAMPLE=23.3 CALCIUM/CREA RATIO=0.12 =57 CALCIUM- URINE 24h CALCIUM- U SAMPLE=2.7 נדמה לי שהרופא ביקש לבדוק צפיפות עצם. אני מבינה שמדובר בתוצאות נמוכות. האם נמוכות מדי? ומה שוב עושה פה בדיקת קריאטנין? סליחה על הנדנוד. אני מאוד מאוד מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, איסוף שתן התכוונתי

עדי
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר אופיר אביזהר
    28/01/2009

אני לא יכול לפרש לך את התוצאות.
    אני לא יודע את מהות הבעיה והסיבה לבדיקות, איני יודע את מלוא הבדיקות שלך וזה גם לא שטח התמחותי העיקרי.
    בבדיקת איסוף שתן כמותי ניתן לחשב טוב יותר את התפקוד הכלייתי, וגם לעשות ברור למצבים ספציפיים כמו מטבוליזם העצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו