שאלה - בדיקות דם לברור מחסור ויטמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - בדיקות דם לברור מחסור ויטמין
    יניב
    28/01/2009

ביצעתי בדיקת דם לאחרונה, איך אני יכול לברר על פי הבדיקה אם חסרים לי ויטמנים מיוחדים? או ספציפים? או שעלי לעבור בדיקה ספציפית לברור של חוסר בויטמנים. תודה! :) (עלי לציין שאני סובל מבעית אקנה בפנים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וברצוני להוסיף

יניב
    28/01/2009

רכשתי ויטמין A שמצויין שם שבכל קפסולה יש כ10,000 יב"ל. האם צריכה של הויטמין ללא חוסר מיוחד בגופי יכולה לפגוע בי? איך אני יכול לדעת האם יש לי חוסר בוטימין? כי הבנתי שהוא קשור לבריאות העור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר אופיר אביזהר
    29/01/2009

אם יש חשד לחוסר של ויטמין מסוים יש לבדוק אותו ספציפית. לא לכל ויטמין יש בדיקה סטנדרטית.
    ניתן לבדוק סטנדרטית B12 , חומצה פולית, D.
    עודף ויטמין A יכול לגרום לבעיה, אך קשה להגיע לעודף כזה במינון סביר של התכשירים המצויים, וכדאי להתייעץ ברופא המשפחה לגבי המינון.
    לגבי בעיית העור ספציפית עליך לשאול רופא/ת עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני לשאול למקד את השאלה ברשותך

יניב
    29/01/2009

האם כמות של 10,000 יב" ביום שנלקחים בקפסולה מסוכנת לבריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר אופיר אביזהר
    29/01/2009

הצורך היומי בויטמין A לגבר בוגר היא סביב 3000IU, כך שאם יש צורך - 10000 יכול להיות תקין. מולטי ויטמין מכיל פחות מ-10000. טיפול תרופתי בויטמין A רצוי שיהיה בהוראה רפואית ובבקרה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו