כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    אורנה
    01/08/2007

עשיתי בדיקת דם והרופא הראה לי איזה גרף כזה והכל היה בסדר אצלי חוץ מהכולסטרול שלי שהיה נמוך מדי. אין לי את הערכים כי אני לא מבינה בזה כלום אז לא חשבתי שיש תועלת לדעת אותם. אני יודעת שכולסטרול גבוה זה דבר רע, כולסטרול נמוך מדי זה טוב או בעייתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לאורנה

ד''ר אופיר אביזהר
    02/08/2007

שלום אורנה,

אין למעשה תחום נמוך של הנורמה.
    אנו נולדים בדרך כלל עם ערכי כולסטרול LDL של 40 עד 60 מ"ג%, וגדלים ומתפתחים עם זה נהדר. יתכן שזו הרמה האופטימלית.
    יש אנשים שגנטית יש להם ערכי כולסטרול מאוד מאוד נמוכים, ולאנשים אלה סיכון נמוך מאוד לפתח מחלת לב כלילית.
    החשש הועלה כאשר הופיעו התרופות המודרניות להורדת רמת הכולסטרול בדם, ולכאורה נצפו יותר מקרי סרטן כאשר רמות הכולסטרול היו מאוד נמוכות. מחקרים נוספים וגדולים לא מצאו קשר כזה.
    כולסטרול נמצא בקרומי תאים. כאשר יש סוגים מסוימים של סרטן, ויש גידול בלתי מבוקר של תאים ניתן לפעמים לראות כולסטרול נמוך , אך זה התוצאה ולא הגורם.
    איני יודע את רמת הכולסטרול שלך, אך בהנחה שאת בריאה כולסטרול נמוך הוא בדרך כלל בשורה טובה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזוהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו