מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולאורנה01/08/2007
עשיתי בדיקת דם והרופא הראה לי איזה גרף כזה והכל היה בסדר אצלי חוץ מהכולסטרול שלי שהיה נמוך מדי. אין לי את הערכים כי אני לא מבינה בזה כלום אז לא חשבתי שיש תועלת לדעת אותם. אני יודעת שכולסטרול גבוה זה דבר רע, כולסטרול נמוך מדי זה טוב או בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד''ר אופיר אביזהר02/08/2007שלום אורנה,
אין למעשה תחום נמוך של הנורמה.
אנו נולדים בדרך כלל עם ערכי כולסטרול LDL של 40 עד 60 מ"ג%, וגדלים ומתפתחים עם זה נהדר. יתכן שזו הרמה האופטימלית.
יש אנשים שגנטית יש להם ערכי כולסטרול מאוד מאוד נמוכים, ולאנשים אלה סיכון נמוך מאוד לפתח מחלת לב כלילית.
החשש הועלה כאשר הופיעו התרופות המודרניות להורדת רמת הכולסטרול בדם, ולכאורה נצפו יותר מקרי סרטן כאשר רמות הכולסטרול היו מאוד נמוכות. מחקרים נוספים וגדולים לא מצאו קשר כזה.
כולסטרול נמצא בקרומי תאים. כאשר יש סוגים מסוימים של סרטן, ויש גידול בלתי מבוקר של תאים ניתן לפעמים לראות כולסטרול נמוך , אך זה התוצאה ולא הגורם.
איני יודע את רמת הכולסטרול שלך, אך בהנחה שאת בריאה כולסטרול נמוך הוא בדרך כלל בשורה טובה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)