מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת %MICRO%HYPOנירה21/02/2009
שלום מה זה אומר שתוצאות הבדיקה הנ"ל היא 15.3 אשמח לקבל כל אינפורמציה שתוכל לתת במסגרת זו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרית ביאליק
טטיאנה17/07/2013עסיתי בדיקות דם ולא קיבלת י סיקום .
HB 9.4
HCT 33.0
MCV 69.4
MCH 19.7
MCHC 28.5
RDW 15.7
MICRO 19.0
HYPO 63.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרית ביאליק
טטיאנה17/07/2013בדיקת דם
HB 9.4
HCT 33.0
MCV 69.4
MCH 19.7
MCHC 28.5
RDW 15.7
MICRO 19.0
HYPO 63.6
מה תשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009מיקרוציטים והיפוכרומים הם כדוריות דם אדומות שהן קטנות יותר ומועטות יותר בהמוגלובין לעומת הרגיל. 15.3% זו רמה גבוהה. לרוב מדובר בחוסר ברזל, אם כי לעיתים נדירות יותר יש סיבות אפשריות אחרות. אם רמת ההמוגלובין וה-MCV בספירת הדם תקינים - החוסר כנראה אינו רב.
אפשר לבדוק רמת ברזל בדם ורמת פריטין שנותנים מידע נוסף על משק הברזל בגוף.
אם חסר ברזל - יש לבדוק את הסיבה. בנשים צעירות עם מחזור תקין הסיבה השכיחה היא המחזור. באנשים מבוגרים יותר יש לחפש גם סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה37.7 MICRO%
דנה25/06/2010עשיתי בדיקות דם מקיפות, יצא MICRO% 37.7 וראית שהנורמה זה 0.0-10.0 ואני קצת מודאגת.
תוצאת ה-MCV נמוך מאוד (63)
MCHC נמוך (30.5)
MCH- נמוך מאוד (19.2)
HCT-נמוך (35.9)
HB-נמוך (10.9)
RBC-גבוה (5.71)
HYPO%-גבוה מאוד (22.8)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקורל
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010ראי תשובתי לבדיקה הקודמת.
מדובר באנמיה קלה על רקע חוסר ברזל ככל הנראה.
ההתיחסות תלויה בגילך ובך (האם ידוע בעבר? האם יש תלונות? האם יש ממצאים בבדיקה גופנית?)
הסיבה השכיחה בנשים עם מחזור הוא המחזור, . אם אין מחזור או הגיל 50 ומעלה יש לחפש גם סיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.. המשך.
קורל28/06/2010קודם כל בקשר לשאלתך אני סובלת מטנסמיה מלידה, אסטמתית מגיל 4 וסובלת ממחלת ריאות COPD.
גילי הוא 20 ולאחרונה אני סובלת מכאבי ראש מאוד חזקים עד כדי שכדורים (מכל סוג שהם) לא עוזרים כלל. בנוסף לכאבי הראש ישנו כאב עז בקרקפת בחצי הראש הימני ובקדקוד הראש.
לפי הבדיקות הנ"ל רציתי לשאול אם רמת הברזל שאובחנה אכן מצריכה טיפול כלשהו? למרות שאני סובלת מסטנסמיה ואסטמה.
כמו כן רציתי לציין שאני סובלת מחולשה קשה, חיוורון קשה וסחרחורות.
אבקש לציין כי הרופא המטפל שלי אמר שהברזל תקין אך למרות זאת רציתי לשאול גם אותך כדי לשמוע עוד חוות דעת בנוגע לעניין הברזל.
אשמח לתשובה בהקדם, בתודה קורל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקורל
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2010אני מניח שאת מתכוונת לטלסמיה מיינור. זו סיבה בפני עצמה, מולדת, לאנמיה של MCV נמוך.
בטלסמיה הברזל תקין.
אך גם בחורות עם טלסמיה יכולות לאבד ברזל, ואני שמח שזה נבדק ונשלל. אני סומך שהרופא בדק את הברזל לפני שאמר שהוא תקין. אין סיבה להמשך ברור בנושא, וכדאי לבדוק פעם בשנה המוגלובין וברזל. הבדיקות ששחלת לי סבירות מאוד לאדם עם טלסמיה.
בקשר לכאב בקרקפת אין הרבה שאני יכול להגיד מרחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)