מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- eGFRניר26/02/2009
היי, אני מבצע בדיקות דם אחת לשנה על מנת לשמור על עצמי ובבדיקה לפני מספר ימים קיבלתי משהו חדש: הודעות לבדיקת eGFR מתאריך 24/02/2009 60 ml/min/1.73m²-מ לודג eGFR אני בן 34, ללא בעיה מיוחדת, לוקח כדורים של הורדת כולסטרול עקב עבר משפחתי אולם ערכי הכולסטרול שלי תקינים: Cholesterol | mg/dL | * 190 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 44 Non-HDL Cholesterol | mg/dl | * 146 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 101.1 האם ישנה בעיה כלשהיא ? מה מסמלת התושבה של ה eGFR ? בתודה מראש ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד''ר אופיר אביזהר01/03/2009ערכי שומני הדם תקינים.
GFR הוא מדד לתפקוד הכלייתי. הוא נמדד בבדיקה הכוללת מדידת קראטינין בדם וקראטינין בשתן באיסוף 24 שעות. eGFR הוא הערכה של ה-GFR ע"י גיל, מין, משקל ורמת קראטינין בדם. מעל 60 זה נחשב בסדר, אך אם יש חשד להפרעה כלייתית יש לבצע את הבדיקה האמיתי, המלאה, הקרויה CCT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ניר01/03/2009תודה על התשובה אולם יש לי עוד שאלה... האם התשובות שלי תקינות ? האם זה מעל 60 ? שמעתי שהייתה בעיה במכבי עם הבדיקות הללו , האם זה נכון ? אני וכמו הרבה אחרים כלל לא דרשתי את הבדיקה הזאת והיא פתאום הופיעה... יש לי טריגליצרידים של 225, האם זה תקין או גבוה מדי יחסית לזה שיש למשפחה עבר של בעיות לב... תודה מראש ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניר
ד''ר אופיר אביזהר01/03/2009תוצאת eGFR אולי אצלך. אני לא ראיתי במה ששלחת מספר ספציפי.
לא ידוע לי על בעיה במכבי או במקום אחר. המספר עצמו הוא הערכה ולא מדידה.
אם אין בעיה ספציפית אני לא חושב שאתה צריך להתעסק בנושא.
הטריגליצרידים גבוהים מעט. כאן למשקל תקין והפחתה בפחמימות פשוטות חשיבות באיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEGFR
אלה07/05/2009לד"ר אביזהר שלום
ה-egfr בבדיקת הדם האחרונה הראה גדול מ-1.73 60 ml
בדיקת הברזל הראתה 51
hba1c הראה 7.2
uric acid הראה 6.8
אני בת 57
מעט סוכרתית מטופלת בכדורים
ומטופלת בכדורים ללחץ דם וכולסטרול
אנא תשובתך והסבר לבדיקות
בברכה אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
ד''ר אופיר אביזהר08/05/2009HbA1c אמור להיות 6-7 אחוזים.
שאר הבדיקות שמסרת תקינות.
הערכת התפקוד הכלייתי בסוכרתיים לא נעשית ע"י eGFR אלא באיסוף שתן 24 שעות לחלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאוזינופילים
דליה24/05/2009אני בת 45 ובריאה בדר"כ.
בבדיקת דם לאחר שהתעוררתי בלילה מכאב בחזה, הדבר היחיד שנמצא מעל לסקלה היה האאוזינופלים. ברמה של 10.7%. ובמספרם בתוך הנורמה 0.51#
לאורך השנים תמיד הם קצת גבוהים מהנורמה , אך לא עד כדי כך.
מה יכולה להיות משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה
ד''ר אופיר אביזהר25/05/2009הרמה מעט חריגה. הסיבה השכיחה היא תופעה אלרגית כל שהיא.
אם את חשה בטוב וזו החריגה היחידה - פשוט לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)