תוצאות בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת דם
    מגי
    03/03/2009

שלום רב! אני בת 34 ולאחר תקופה ארוכה של עייפות בלתי נסבלת, וכאבי שרירים ופרקים שהולכים ומתגברים בוצעה בדיקת ויטמין D שתוצאותיה הן 25 כאשר הטווח הוא 75-250. בנוסף סידן ברמה 8 כאשר הטווח הוא בין 8.8-10.6 הרופא נתן לי טיפות ויטמין D - 10 ביום . האם הרמה באמת כל כך נמוכה כמו שהוא הציג את זה??? האם יכול להיות שזו הסיבה לכאבים ולעייפות???? תוך כמה זמן הרמה בדם אמורה לעלות לרמה סבירה??? והאם אין אפשרות לקבל מינון מגה על מנת להאיץ את ההחלמה???? תודה מראש מגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם

הוספת תגובה

• למגי

ד''ר אופיר אביזהר
    03/03/2009

רמת ויטמין D אכן נמוכה. זה מאוד נפוץ היום כאשר אנו מגנים על עורנו מהשמש.
    הטיפול שניתן לך הוא סביר ומקובל, ואני לא חושב שיש סיבה להאיצו. ההשפעה של חוסר ויטמין D היא ארוכת טווח, ואיזון רמת הויטמין חשובה לאורך זמן. לא נראה לי שחוסר ויטמין D לכשעצמו הוא הסיבה לתלונותיך.
    רמת הסידן הנמוכה מעט בדם מטרידה אותי. גם בחוסר ויטמין D רמת הסידן בדם בדרך כלל תקינה (בדרך כלל על חשבון הסידן בעצם). בדקי שרמת האלבומין בדם תקינה, וכדאי להתיעץ באנדוקרינולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

מגי
    04/03/2009

אני נוטלת כדורי דפלפט כטיפול באפילפסיה האם יתכן כי החוסר נובע מכך שהכדורים מדללים את הסידן והויטמין D בגוף??? תודה והמשך יום טוב מגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למגי

ד''ר אופיר אביזהר
    04/03/2009

למיטב ידיעתי ולספרות שאני מכיר אלה לא תופעות לואי מקובלות של התרופה. כאן כדאי לשאול את הנוירולוג שיש לו הרבה נסיון עם התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו