בדיקות דם מדאיגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם מדאיגות
    שני
    08/03/2009

שלום, אני בת 21 נוטלת גלולות יסמין (כחודש אחד בלבד) ולפניכן נטלתי גלולות דיאנה במשך3 שנים. בנוסף אני נוטלת כדור איזולן וטיפות אף סטרונאז לטיפול בנזלת אלרגית. לפני כשבוע בצעתי בדיקות דם וכמות הטריגליצרים שלי קפצה ל272 (מעולם לא היה לי מעל 200 ) חשוב לציין שאני רזה יחסית ועוסקת בספורט. בנוסף רמת הtsh שלי עלתה ל6.3 . רציתי לדעת- א. האם הורמון הtsh גבוה? מדוע ? ועל מה זה מעיד ? ב. האם יש קשר בין נטילת הכדורים ו\או הגלולות לבין התוצאות ? ג. מה ניתן לעשות לדעתך? לתשובתך בנדון אודה, טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם מדאיגות

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר אופיר אביזהר
    09/03/2009

TSH אכן קצת גבוה, דבר שיכול להעיד על תת פעילות בלוטת התריס. הסטיה לא גדולה , ולא תמיד מטפלים בסטיה כזו, אך חייבים להיות במעקב ולבדוק גם FT4 ו- TT3.
    תת פעילות יכול להשפיע על שומני הדם, בעיקר על הכולסטרול. לגבי הטריגליצרידים - השתדלי להפחית בכמות הפחמימות.
    לגבי הקשר לגלולות - כדאי לשאול או את רופא/ת הנשים או אנדוקרינולוג/ית.
    מעקב רופא/ת המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו