מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PSA בדם - קפיצה מתוספים או אחר?דורון12/03/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7, ו- PSA F/T בין 17% ל- 31%. בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 56 סמ"ק עם הסתיידויות. גם דלקת ערמונית - ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. בחודשיים האחרונים - כשמאז PSA 3.31 ו- F/T 26% - לקחתי יום יום PROSTA GUARD (המכיל דקל ננסי, תמצית זרעי דיעת, תמצית פיגאום, תמצית כורכום, פרחי צבר, תמצית סרפד, ליקופן, אבץ, סלניום, ויטמין D2), וכמוסות נוספות של דקל ננסי, ליקופן, רימונים ןחמוציות - ואז קפץ ה- PSA ל- 4.41 (עלייה של 1.00 בחודשיים האחרונים בהם לקחתי את התוספים) וירד ה- F/T ל- 23%. אני מודאג.. האם יתכן שה- PSA קפץ בגלל התוספים? מה לעשות הלאה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדי
ד''ר אופיר אביזהר12/03/2009התכשיר שציינת אינו מוגדר כתרופה ועל כן לא ברור לי, ולא בטוח שידוע לאחרים, מה תופעות הלואי של עומס החומרים שבפנים. זה שמדובר ב"תכשיר טבעי" לא אומר שזה לא עשוי להזיק. הרבה מהרעלים המסוכנים שקיימים בעולם הם חומרים טבעיים. אני לא יכול לשלול שאכן מדובר בתוצאה של התכשיר. גם לא ברור לי מדוע נבדק PSA מידי חודש - חודשיים. האם זה על דעת אורולוג? רופא/ת משפחה?
עקרונית - עליה מעל 0.75 לשנה מחייבת פניה לאורולוג.
אני חושב שאם התכשיר הזה הוא אלקטיבי, כלומר - אין הכרח רפואי לקחתו, כדאי שתפסיקו ותחזור על הבדיקה כעבור חודש.
שים לב ש- PSA ספציפי לערמונית אך לא ספציפי לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
בראל12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת ד"ר
דורון13/03/2009היכן אוכל לבצע בדיקת תרבית נוזל ערמונית כדי לזהות את החיידק מחולל דלקת הערמונית(סימפטומי דלקת, לויקוציטים בזרע, נלקחו אנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס, PSA מתנדנד) - במערכת הציבורית (האורולוג בקופ"ח לא נוטה לתת הפניה לתרבית נוזל ערמונית) ובאופן פרטי (היכן וכמה יעלה)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן
ד''ר אופיר אביזהר16/03/2009אין לי מושג ואני גם לא רשאי לפרסם מעבדות או רופאים.
ואולי בכל זאת האורולוג מבין משהו כשהוא אומר שאין צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)