המוגלובין ועישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובין ועישון
    מיכל
    06/08/2007

שלום,
    אני בת 30. בצעתי בדיקות דם - ספירת דם וכימיה בדם - עקב תחושת חולשה כללית ובעיות בדרכי העיכול.
    תוצאות הבדיקות תקינות, אך אני חוששת שאינן מצביעות על המצב האמיתי.
    רמת ההמוגלובין - 14.3, אולם - אני מעשנת ונאמר לי שעישון מעלה את רמת ההמוגלובין בדם.
    שאלתי היא - עד כמה עישון יכול לגרום לעליה בערכים? כלומר, האם ייתכן ולולא הייתי מעשנת התוצאה היתה נמוכה מהערך התקין?
    האם תתכן אנמיה במצב כזה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין ועישון

הוספת תגובה

• לענת.

ד''ר אופיר אביזהר
    06/08/2007

שלום ענת,

עישון אכן עלול לגרום לעליה בהמוגלובין, לעיתים עד רמות מסוכנות. אנו רואים זאת בעיקר בעישון כבד במשך שנים רבות, ובאנשים שיש כבר מחלת ריאות כרונית. קשה לי להאמין שבגילך העליה בהמוגלובין תהיה כה משמעותית עד שתכסה אנמיה.
    ניתן לבדוק רמות ברזל וויטמין B12 בדם. האנמיה השכיחה בגיל שלך היא מחוסר ברזל על רקע המחזור החודשי.
    ושלי - הכי חשוב : הפסיקי לעשן. למה לחכות למחלות הרבות שהעישון גורם? למה לך לשלם ממיטב כספך לחברות מסחריות על הזכות להרוס לך את הבריאות?
    כאשר תרצי להפסיק לעשן , ותחליטי לעשות זאת ניתן לפנות לקופת החולים שלך - יש להן סדנאות גמילה "נגמלת - לא שילמת". שוה לנסות, ולא לפחד מכישלון.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיכל
    06/08/2007

תודה רבה על התשובה הזריזה והמפורטת!
    הצבתי לעצמי אולטימטום - עד סוף 2007 אפסיק לעשן... ברור לי שאין אפשרות אחרת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו