מעל eGFR - 60 , מופתע ומודאג..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעל eGFR - 60 , מופתע ומודאג..
    דורון
    16/03/2009

מופתע ומודאג מתוצאת eGFR מעל 60 שקיבלתי במכבי, לפיה אני סובל מדרגת חומרה 2 של מחלת כליות כרונית - ראה חלק מאמר.. "אבחון והערכה של מחלת כליות כרונית פרופ' בן-עמי סלע, מנהל המכון לכימיה פתולוגית, מרכז רפואי שיבא, תל-השומר; החוג לגנטיקה מולקולארית וביוכימיה,פקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב. ..הערכת GFR: מדד חשוב זה של תפקוד הכליות נהוג לסווג לחמש דרגות חומרה של מחלת כליות כרונית: דרגה 1 (הקלה ביותר) בה ה-GFR שווה או גבוה מ-90 מ"ל לדקה לשטח פנים של 1.73 מ"ר; דרגה 2 עם GFR בתחום בין 60 ל-89; דרגה 3 בו GFR בין 30 ל-59; דרגה 4 כש-GFR בין 15 ל-29; דרגה 5 החמורה ביותר בה GFR צונח לפחות מ-15 מ"ל לדקה לשטח פנים של 1.73 מ"ר. המדד למדידת GFR הוא בפינוי של inulin, מולקולה העוברת דרך הכליות בלי שחל בה שינוי. פינוי קראטינין המתבצע על איסוף שתן של 24 שעות, בדרך כלל נותן תוצאות מעט מוגברות באופן כוזב של ערכי GFR כתוצאה מפינוי אקטיבי מדי של קראטיינין בשתן, וכן קראטינין מושפע ומשתנה באופן מובהק מדי על ידי מסת השרירים של הנבדק. לכן לעתים למרות תוצאה "נורמאלית" של קראטינין, יכול להיות בפועל תפקוד לקוי של הכליות, ויתרה מכך, מטופלים עם אותה רמת קראטינין יכולים להיות עם דרגות תפקוד שונות של הכליות.. בברכה, פרפ' בן עמי סלע".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעל eGFR - 60 , מופתע ומודאג..

הוספת תגובה

• לדורון

ד''ר אופיר אביזהר
    16/03/2009

ראשית - eGFR הוא הערכה בלבד של התפקוג הכלייתי, על סמך מין, גיל, רמת קראטינין בדם. GFR אמיתי נמדד בבדיקה משולבת של דם ואיסוף שתן.
    שנית - לא מוזר לך שבסולם של הפרופ' הנכבד אין כלל רמה תקינה?
    יש בעיה בניסוח. לא מדובר בחמש דרגות של מחלת כליות כרונית אלא בחמש דרגות של תפקוד הכליות. התקין זה מעל 60 (ואת זה מציינים בבדיקה של מכבי) כאשר מעל 90 זה אופטימלי.
    שלישית - כתבו לך שזה מעל 60. יתכן מאוד שזה 100. הכוונה של מכבי הייתה להגיד שלפי ההערכה שלהם התפקוד הכלייתי שלך בנורמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר,אומנם רצף תמיהות, ובנוסף..

zhu
    16/03/2009

זה עתה נודע לי ש.. ובנוסף, רופא המשפחה כלל לא ביקש בדיקה זו, ..ובנוסף, מספר אנשים קיבלו תוצאה זו באותו שבוע במכבי.. כך שאינני יודע בביטחה מה קורה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורון

ד''ר אופיר אביזהר
    16/03/2009

גם אני ראיתי בדיקות כאלה במכבי.
    אני מניח שהכוונה הייתה ראויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן אני קיבלתי תוצאות דומות במכבי ל.

שמרית
    23/12/2009

EGFR כמוך מעל 60 1.73 מה זה אומר לכולם רושמים אותו הדבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו