האם ממצאי הבדיקות מדאיגים?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ממצאי הבדיקות מדאיגים?!
    סובלת
    24/03/2009

רקע:אני בת 28, שמנה, סובלת מדיכאון מספר שנים ונוטלת תרופה אנטי דכאוני באופן קבוע=סימבאלטה 12- מ"ג וכן נוטלת ויטמינים : 2 כמוסות אומגה 3(מתעבת דגים ואלרגית אליהם ...)+ברזל(עקב חוסר ברזל)+ויטמין e (בשל רעש באוזניים-ע"פ המלצת מומחה א,א,ג)(+כמוסות אסידופוליס(בשל בעיות בעיכול וזיהומים תכופים בנרתיק ובשל ריבוי הטיפול באנטיביוטיקה)+2 חומציות(לאחר זיהום רציני בשתן ובאגן- לטיפול ומניעה) סובלת ממחסור כרוני בברזל, ולאחרונה מעיפות פיסית ונפשית מוגברת, כאבי ברכים ורגליים באופן מיוחד, זיהומים חוזרים ונשנים בגרון, בנרתיק, באגן, בשתן וכיוצא באלו... בספירות הדם הערכים הללו לא היו תקינים ואותי הם מדאיגים: 1. RBC- 5.43 2. mch-26 pg 3. ESR- 35 4. uric acid- 7.16 5. CHOLESTEROL TOTAL- 209.4 6. HDL CHOLESTEROL- 25 7. C.R.P- 5.9 מה דעתך על הערכים הללו? במיוחד על הטריגליצרידים והכולסטרול הכללי הגבוה? ממה לדעתך הם נגרמו לי- בהתאם לרקע ולתרופות שאני נוטלת? והאיך עלי לטפל בהם מעבר לדיאטה מאוזנת+פעילות גופנית מתונה שאני כרגע מצויה בהם(עם כל הקושי והעצירה בירידה במשקל...)?!! לתשובתיך במהירות האפשרית, אודה סובלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לבת ה-28

ד''ר אופיר אביזהר
    26/03/2009

לא ציינת את רמת הטריגליצרידים, אך באנשים עם עודף משקל ו-HDL נמוך הטריגליצרידים גבוהים מאוד. השילוב הזה לאורך זמן אינו רצוי. אם הטריגליצרידים מעל 500 מ"ג% צריך לשקול לטפל תרופתית בטריגליצרידים. אך בדרך כלל הטיפול הוא שינוי בהרגלי חיים - תזונה ופעילות גופנית. אני מצטער - אך אין קיצורי דרך.
    יש לעקוב אחר רמת הסוכר ולחץ הדם שנוטים לעלות עם השנים במצבים כאלה. אם תהיה בעיה שם יהיה כדאי לשקול גם טיפול להורדת כולסטרול - אך אני משתדל להמנע מכך אם ניתן בנשים שהריון עומד על הפרק.
    וכמובן - לא לעשן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המפורטת ו...

סובלת
    26/03/2009

לגבי הטריגליצרדים ששכחתי למנות:168 ...האם לדעתך זה מחייב התערבות תרופתית??!!
    לגבי המשקל השלתי 15 קילו קרוב לשנה(בשל הדיכאון אסור לי דיאטיות דרסטיות הגורמות לי לדיכאון אקוטי עד כדי ניסיונות התאבדות)...ועם 3 ק"ג נוספים אני משחקת לכאן ולכאן כבר מספר חודשים...אין לי מושג ממה נובעת העצירה כאשר עקרונית אני שומרת באופן כללי, כבעבר...יש לך דרך לכוון אותי ולהמליץ לי לאן לפנות בנושא?אני מאזור ירושלים וטובעת בשלל הצעות לדיאטות, דיאטניות, מכוני כושר, מדריכים פרטים, קאוצינג וכדומה...שהנם יקרים להחריד ומהימנותם מוטלת בספק...
    תודה רבה
    סובלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו