מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםדנה08/08/2007
שלום אני בת 30.
לפני כשבוע ביצעתי בדיקות דם הורמנליות אשר ניתנו לי מרופאת נשים.
בין הבדיקות היו מספר בדיקות שצאו נמוכות:
פריטין - 4 (הנורמה מ-10)
פוליק אסיד - 6.6 (הנורמה מ- 7)
B12 - 272 תקין.
שבוע הבא אני אגש עם התוצאות לרופא המשפחה.
שאלתי היא: כפי שאני מכירה את רופא המשפחה שלי הוא ישר יתן לי לקחת כדורי ברזל, אך האם אין צורך לבצע קודם בדיקת המוגלובין ורמת ברזל? האם אני יכולה לדרוש לבצע קודם את בדיקות הדם הללו?
יש לציין כי עברתי ניתוח לפני 3.5 חודשים ורמת ההמוגלובין אחרי הניתוח נבדקה בבי"ח והייתה 10. רמה זו לא הדאיגה אף אחד מהרופאים ונאמר לי שההמוגלובין יעלה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר09/08/2007שלום דנה,
אכן, כנראה חסר לך ברזל במאגרים ואולי מעט חומצה פולית.
הבדיקות נעשו בעקבות ההמוגלובין הנמוך שנמצא, ולא בהעדר אינפומציה על ההמוגלובין.
אני מניח שעם סבלנות מספקת ותזונה מתוכננת היטב ניתן להשלים את הפער (האם לפני הניתוח היה ההמוגלובין תקין? האם המחזור החודשי רב וארוך במיוחד?). טיפול בכדורים יכול לקצר משך החזרה לנורמה. לעיתים יש מצבים רפואיים שמחייבים קיצור משך האנמיה למינימום.
כל טיפול הניתן לך חייב בהסכמתך, וזה בהחלט סביר שתשאלי את רופא המשפחה שאלות, ותביעי את רצונך, וביחד תחליטו.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - המשך
מעיין09/08/2007רופאת הנשים ששלחה אותי לבדיקות הדם כלל לא הייתה מודעת לרמת ההמוגלובין שנבדקה בבי"ח וגם רופא המשפחה לא יודע על ההמוגלובין שנבדק בבי"ח.
לפני הניתוח היה לי המוגלובין 11.
מאז הניתוח אני מטופלת בדקפפטיל ולא מקבלת מחזור.
לכן, האם לאור תוצאת הפריטין הנמוכה יכול להיות שההמוגלובין ירד עוד? האם אין צורך לבדוק את רמתו לפני לקיחת כדורי ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה - המשך
ד''ר אופיר אביזהר12/08/2007שלום דנה,
בדיקת ההמוגלובין אינה יקרה, וחבל לבזבז את זמן שנינו בשיחות ארוכות על כך. אני לא חושב שזה שגיאה לתת כדורי ברזל גם ללא בדיקת המוגלובין חוזרת אם הברזל והפריטין נמוכים. אני גם חושב שאם זה חשוב לך, ואם הניתוח היה מספיק מזמן אני כרופא הייתי שוקל לחזור על בדיקת ההמוגלובין.
ושוב - ההחלטה על טיפול תלויה גם בך. דברי עם הרופא שלך.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)