בדיקת ספירת דם לא טובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ספירת דם לא טובה
    שירלי
    09/08/2007

שלום, אני בת 28 תוצאות בדיקת ספירת דם לא יצאו טובות כלומר-
    wbc, rbc, hb, hcp, mcv,mchc, baso, mono, baso נמוכים כלומר כמעט מתחת לסקלה אך lym% גבוה, ברצוני לציין שעשיתי בעבר בדיקות אלו והתוצאות דומות. אני לוקחת כדורי ברזל וb12 באופן קבוע מפני שהרופאת משפחה שלי חושבת שאני סובלת מאנמיה ( לאור בדיקות נוספות שעשיתי). הייתכן ויש קשר בין אנמיה וחוסר דם לבעיה של דליות ברגליים כלומר אי ספיקה ורידית (אימי עברה ניתוח קשה ברגליה לאור פקקת וחסימה) וכנראה שגם אני סובלת מאותה בעיה של דליות ברגליי וכאבים בגפה התחתונה. אודה לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ספירת דם לא טובה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר אופיר אביזהר
    12/08/2007

שלום שירלי,
    אני לא רואה קשר עקרוני בין דליות ורידיות ברגליים לאנמיה.
    הסיבה השכיחה בגילך לאנמיה היא חוסר ברזל עקב מחזור, אך רופא שמכיר אותך ואת בדיקותיך צריך להחליט אם יש צורך בברור נוסף, בעקר אם יש שינויים גם בספירת הדם הלבנה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר אביזהר אופיר

שירלי
    12/08/2007

תודה על התשובה המהירה,
    בקשר למה שציינת אני צריכה לבדוק למה יש לי שינויים בספירת דם לבנה ( ברצוני לציין שתמיד שינויים אלו היו קיימים ז"א לא היה שינוי כל כך גדול מבדיקה לבדיקה ) האם יש קשר בין מוצא משפחתי (עירק) לבין שינויים אלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר אופיר אביזהר
    13/08/2007

שלום שוב, שירלי.

אני לא מכיר את ספירת הדם שלך, ואני סבור שמי שמטפל בך יענה לך לגופו של עניין.
    חריגה קבועה קלה לכאן או לכאן, יכולה להיות וריאציה של הנורמה. לגנטיקה, כנראה גם למוצא, יכולה להיות השפעה. אך עדיין - ההתיחסות אליך היא קודם כל כפרט, וכאן רופא/ת המשפחה צריך לקבוע.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

שירלי
    13/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו